هرلایف بلاگ سبک زندگی زیبایی لیزر یا اپیلاسیون: کدام بهتر است؟

لیزر یا اپیلاسیون: کدام بهتر است؟


لیزر یا اپیلاسیون: کدام بهتر است؟

لیزر یا اپیلاسیون؟ کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ این دو روش در میان محبوب‌ترین راهکارهای رفع موهای زائد بدن به حساب می‌آیند. علت اصلی آن هم اثر طولانی مدتی است که هر کدام از راهکارها دارد. اما این دو تفاوت‌هایی از نظر میزان تأثیرگذاری، رویکرد و عوارض جانبی با همدیگر دارند.

تفاوت‌هایی که این دو با یکدیگر دارند، باعث شده که بسیاری از خانم‌ها ندانند، لیزر بهتر است یا اپیلاسیون. به همین دلیل، در ادامه توضیحاتی دربارۀ این دو روش ارائه می‌دهیم و آنها را مقایسه می‌کنیم تا درک بهتری از هر دو روش به دست آورید.

لیزر بهتر است یا اپیلاسیون؟

مهم‌ترین عاملی که برای پاسخ به سؤال «لیزر بهتر است یا اپیلاسیون»، وجود دارد، ویژگی «اثربخشی» دو راهکار است. با هر روش، رشد مو به تدریج کاهش می‌یابد و منجر به کاهش قابل توجهی در موهای زائد می‌شود. با این حال، بررسی‌ها نشان داده‌اند که لیزر موهای زائد نتایج بسیار مؤثر و طولانی مدت ارائه می‌دهد. در حالی که اپیلاسیون در کوتاه مدت مؤثر است. به نحوی که خانم‌ها معمولاً بعد از چند هفته متوجه رشد مجدد موهای زائد می‌شوند.

روش‌ها و کاربرد لیزر موهای زائد

انواع مختلفی از فناوری‌های لیزر برای حذف موهای زائد استفاده می‌شوند که هر کدام برای انواع خاص پوست و رنگ مو طراحی شده‌اند. در ادامه به معرفی هر روش و کاربرد آنها می‌پردازیم.

 لیزر الکساندرایت (Alexandrite)

 لیزر الکساندرایت (Alexandrite)

اولین روش لیزر موهای زائد که در اینجا معرفی می‌کنیم، الکساندرایت نام دارد. این روش با طول موج ۷۵۵ نانومتر برای افرادی مناسب است که موهای زائد تیره دارند. اگرچه در حالت عادی، بهترین گزینه برای افرادی است که پوست و موی روشن در حد زیتونی دارند. 

این راهکار عموماً برای افرادی که پوست روشن دارند، گزینۀ مناسبی به حساب می‌آید. این احتمال وجود دارد که افرادی که پوست تیره رنگ دارند، در اثر استفاده از لیزر الکساندرایت، دچار سوختگی یا تیرگی یا لکه دار شدن پوست شوند.

لیزر روبی (Ruby)

لیزر روبی که نسبت به انواع لیزرهای موجود قدیمی‌تر است، مانند لیزر الکساندرایت برای افرادی مناسب بوده که پوست روشنی دارند. این راهکار لیزری با طول موج ۶۹۴ نانومتر تولید می‌کند. البته در مراکز زیبایی از آن کمتر استقبال می‌شود. آن هم به دلیل عملکرد آرام و ظاهر جاگیری که دارد. 

لیزر دیودی (Diodo)

لیزر دیودی برای پوست‌هایی با طیف رنگی متوسط بهترین گزینه است. این لیزر که طول موج ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتر دارد، برای پوست‌هایی که رنگی کمی تیره‌تر و ضخیم‌تر از شرایط ایده آل لیزر الکساندرایت هستند، انتخاب درستی به حساب می‌آید. 

افرادی که موهای زائد کمی ضخیم و تیره دارند، از استفادۀ این دستگاه رضایت داشته‌اند. در ضمن، آنها به دلیل تیرگی پوست، دچار سوختگی و آسیب پوستی نمی‌شوند.

دستگاه لیزر ان دی (ND)

دستگاه لیزر (ND) نسبت به دستگاه الکساندرایت و دیودی، کمی متفاوت است. این دستگاه برای خانم‌ها و آقایانی مناسب است که موهایی تیره‌تر و ضخیم‌تر از موارد قبلی دارند. طول موج تولید شدۀ این دستگاه ۱۰۶۴ نانومتر است. همین طول موج با قدرت بالاتری بدون آسیب زدن به ملانین، فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد.

با توجه به توضیحی که داده شد، این راهکار عملکرد مؤثرتری در رفع موهای زائد دارد.

لیزر آی پی ال (IPL-Intense Pulsed Light)

لیزر آی پی ال (IPL-Intense Pulsed Light)

نگاهی به دستگاه لیزر آی پی ال می‌اندازیم که برای پوست‌هایی مناسب است که رنگی میانۀ تیره و روشن دارند. این دستگاه طول موجی با طیف ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر تولید می‌کند. به این ترتیب، اپراتور با تنظیم موج دستگاه، می‌تواند بهترین طول موج را برای هر فرد انتخاب کند. نکتۀ مهمی که در کاربرد این دستگاه وجود دارد، این است که کاربران آی پی ال عموماً به جلسات بیشتری برای رفع موهای زائد نیاز دارند. در حالی که مراکز زیبایی برای جوانسازی پوست و درمان بیماری پیگمانتاسیون از آن استفاده می‌کنند.

روش‌‌ها و کاربرد اپیلاسیون موهای زائد

اپیلاسیون به فرآیند خارج کردن مو از ریشه گفته می‌شود. بر خلاف اصلاح، که مو را در سطح برش می‌دهد، اپیلاسیون کل فولیکول مو را از بین می‌برد و منجر به رفع طولانی‌تر موهای زائد نسبت به روش سطحی اصلاح می‌شود. چندین روش اپیلاسیون وجود دارند که هر کدام مکانیسم خاص خود را برای حذف مو به کار می‌برند:

اپیلاتور

اپیلاتور

اپیلاتور دستگاهی با چرخش موچین یا دیسک است که موهای زائد را با حرکت چرخشی خود از ریشه می‌کند. این روش برای بیشتر قسمت‌های بدن مانند پاها، بازوها و صورت کاربرد دارد. اما اثر آن تنها برای چند هفته باقی می‌ماند. بعد از آن، فرد مجدداً رویش موهای زائد را مشاهده خواهد کرد.

نکتۀ مهمی وجود دارد. آن هم این موضوع که این روش در ابتدا کمی دردناک است، اما بعد از مدتی فرد، دیگر دردی را حس نمی‌کند.

بند انداختن

در این راهکار از نخی پنبه‌ای برای خارج کردن موها استفاده می‌شود. این راهکار اپیلاسیون برای نواحی کوچکی از بدن مانند پشت لب، چانه و ابروها مناسب است. در حالی که نتیجۀ آن چند هفته باقی می‌ماند.

وکس

وکس را عموماً گرم کرده و روی موهای زائد می‌کشند. پس از مدت زمان کوتاهی، آن را روی نواحی مختلف بدن مانند صورت، دست و پا می‌مالند. سپس با نوارهای پارچه‌ای سعی به برداشتن آنی وکس از روی پوست می‌کنند. به این طریق، موهای زائد کنده می‌شوند. این روش ماندگاری بیشتری نسبت به بند انداختن دارد، اما درد بیشتری همراه با قرمزی پوست و بثورات پوستی ایجاد می‌شود.

الکترولیز

الکترولیز

در راهکار الکترولیز یک سوزن ریز به هر فولیکول مو وارد می‌کنند و جریان الکتریکی برای از بین بردن فولیکول اعمال می‌شود. به این ترتیب فولیکول‌های مو از بین می‌روند و به مدت طولانی اثری از رشد مو مشاهده نمی‌شود. البته نباید فراموش کرد که این روش دردناک است. اما نسبت به روش‌های قبلی، اثر ماندگارتری دارد.

مقایسه لیزر و اپیلاسیون در یک نگاه

برای اینکه مقایسه‌ای میان لیزر و اپیلاسیون انجام دهید، بهتر است نگاهی به جدول مزایا و معایب لیزر و اپیلاسیون بیندازید.

مزایای لیزرمزایای اپیلاسیون
لیزر موهای زائد با گرم کردن و آسیب رساندن به آن، فولیکول مو را هدف قرار می‌دهد و توانایی رشد مجدد آن را کم می‌کند. پس از چندین جلسه، رشد مجدد مو کند می‌شود. به نحوی که در برخی مناطق، ممکن است رشد مو به طور کامل متوقف شود.از آنجا که اپیلاسیون مو را از ریشه حذف می‌کند، پوست در مقایسه با اصلاح با ژیلت، برای مدت طولانی‌تری بدون مو باقی می‌ماند. 
لیزر فولیکول‌های مو را بدون آسیب رساندن به پوست اطراف هدف قرار می‌دهد. این باعث می‌شود که برای مناطق ظریف مانند صورت، خط بیکینی یا زیر بغل راهکار مؤثری باشد.اپیلاسیون بدون توجه به رنگ‌ها و ضخامت‌ موهای زائد استفاده می‌شود. اپیلاتورهای مکانیکی می‌توانند موهای ریز یا درشت را از بین ببرند و آن را به یک گزینۀ همه کاره تبدیل کنند.
روش‌های لیزر می‌توانند سطح وسیعی را از بدن به سرعت پوشش دهند. هر پالس لیزر کسری از ثانیه طول می‌کشد و می‌تواند چندین فولیکول مو را به طور همزمان از بین ببرد. بنابراین برای لیزر نواحی مختلفی مانند پاها، کمر و بازوها مؤثر خواهد بود.اپیلاسیون عموماً به کاربران این امکان را می‌دهد که بدون خرید محصولات گران و عجیب و غریب، کار رفع موهای زائد را انجام دهند. حتی در صورت استفاده از موم یا کرم‌های رفع موهای زائد، نیازی به خرید ابزارهای مختلف در هر نوبت اپیلاسیون نیست.
لیزر موهای زائد می‌تواند بروز موهای زیر پوستی را کاهش دهد یا از بین ببرد که در سایر روش‌های رفع موهای زائد مانند اصلاح و اپیلاسیون نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.بر خلاف کرم‎های ضدعفونی کننده، اپیلاسیون شامل مواد شیمیایی نیست و آن را به یک گزینۀ امن‎تر برای افرادی با پوست حساس تبدیل می‌کند.
لیزر موهای زائد می‌تواند تقریباً در هر قسمت از بدن، از جمله صورت، پاها، بازوها، زیر بغل، بیکینی و کمر استفاده شود. انتخاب نواحی لیزر به درخواست کاربران بستگی دارد.ویژگی مهمی که باعث محبوبیت روش‌های اپیلاسیون شده، هزینۀ کم آنها و همچنین قابل استفاده بودنشان در منزل و با کمترین امکانات ممکن است.
پس از پایان دورۀ اصلی لیزر که معمولاً ۶ تا ۸ جلسه است، کاربران اغلب نتایج طولانی مدت را مشاهده می‌کنند. اگرچه ممکن است جلسات شارژ لیزر برای حفظ نتایج مطلوب این راهکار لازم باشند.اپیلاسیون یکی از راهکارهای پرطرفدار و رایج برای اصلاح قسمت‌های مختلف صورت است. به نحوی که با بند انداختن، موچین و موارد دیگر می‌توان ابرو، پشت لب و چانه را اصلاح کرد.

معایب اصلاح موهای زائد

معایب لیزرمعایب اپیلاسیون
لیزر موهای زائد معمولاً ۶ تا ۸ جلسه زمان می‌برد. این فرآیند با فاصلۀ زمانی انجام می‌شود و فولیکول مو فرصت احیا شدن و رشد را دارد. در نتیجه دیر اثر خواهد کرد.از آنجا که مو از ریشه کشیده می‌شود، اپیلاسیون دردناک است، به ویژه برای کاربرانی که برای اولین بار اپیلاسیون انجام می‌دهند یا کسانی که موهای زائد ضخیمی دارند.
لیزر موهای زائد می‌تواند برای کاربران گران باشد، به خصوص با توجه به تعداد جلسات مورد نیاز این مقدار فرق می‌کند. البته هزینۀ لیزر با توجه به وسعت لیزر نیز متفاوت است. در ضمن، مناطق بزرگ‌تر مانند پاها یا کمر هزینۀ بیشتری دارند.در حالی که مناطق بزرگ را می‌توان با موم یا اپیلاتور پوشش داد، روش‌های دقیق آن زمان بر هستند.
لیزر موهای زائد برای افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند بهتر عمل می‌کند. اگر چه تکنولوژی‌های جدیدتر لیزر برای پوست‌های تیره‌تر تولید شده‌اند، اما افرادی که موهای روشن دارند ممکن است نتایج مشابهی را مشاهده نکنند. زیرا لیزر رنگدانه‌ها را در مو هدف قرار می‌دهد.اپیلاسیون در صورت عدم رعایت لایه برداری مناسب و مراقبت‌های پس از آن می‌تواند باعث ایجاد موهای زیر پوستی بیشتر شود.

لیزر یا اپیلاسیون: کدام برای من بهتر است؟

برای اینکه بخواهید بهترین روش را از بین لیزر یا اپیلاسیون انتخاب کنید، بهتر است مزایا و معایب هر یک را به طور دقیق نگاه کنید. علاوه بر این باید چند نکتۀ مهم زیر را مورد توجه قرار دهید:

اثربخشی و بودجه

اثربخشی و بودجه برای اپیلاسیون

اگر به دنبال راهکاری با نتیجه‌ای طولانی مدت هستید، در حالی که میزان بودجۀ شما کافی است، لیزر روش مؤثرتری خواهد بود. اما اگر می‌خواهید روشی را انتخاب کنید که با کمترین هزینه و در منزل رفع موهای زائد را انجام دهید، اپیلاسیون انتخاب مناسبی است.

در نظر گرفتن رنگ پوست

دستگاه‌های مختلف لیزر طیفی معینی از رنگ پوست را شامل می‌شوند. به این ترتیب، اگر برای شما مهم است راهکاری را انتخاب کنید که رنگ پوست شما را مد نظر دارد، لیزر انتخاب مناسبی است. در صورتی که باید به این نکته توجه داشته باشید که اپیلاسیون برای پوست‌های تیره راهکار مؤثرتری است.

محدودۀ رفع موهای زائد

با اینکه از هر دو نوع راهکار برای رفع موهای زائد نواحی مختلف بدن استفاده می‌شود، اما روش‌های اپیلاسیون برای رفع موهای زائد صورت انتخاب مناسب‌تری هستند.

اپیلاسیون یا لیزر، کدام روش را انتخاب کنم؟

  • مهم‌ترین عامل در مقایسۀ میان لیزر و اپیلاسیون ویژگی «اثربخشی» دو راهکار است. با هر روش، رشد مو به تدریج کاهش می‌یابد و منجر به کاهش قابل توجهی در موهای زائد می‌شود.
  • لیزر موهای زائد نتایج بسیار مؤثر و طولانی مدت ارائه می‌دهد. در حالی که اپیلاسیون در کوتاه مدت مؤثر است.
  • انتخاب لیزر یا اپیلاسیون به میزان اثربخشی و بودجۀ مد نظر شما بستگی دارد. اگرچه رنگ پوست هم می‌تواند معیاری در تعیین راهکار مناسب هر خانم به حساب آید.
  • شما برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ راهکارهای رفع موهای زائد و البته حوزه‌های مختلف سلامت زنان، می‌توانید از مقالات مفید وبلاگ هرلایف استفاده کنید. اگرچه بستر مشاورۀ متنی کلینیک آنلاین برای شما مهیاست تا از طریق آن با متخصصان مختلف در تعامل باشید.

سؤالات متداول

اپیلاسیون بهتر است یا لیزر؟

اثر لیزر ماندگارتر از اپیلاسیون است، اما باید در نظر داشت که هزینۀ بیشتری باید پرداخت کنید و مدت زمان بیشتری منتظر باشید تا نتیجۀ لیزر موهای زائد را مشاهده کنید.

آیا اپیلاسیون فولیکول‌های مو را از بین می‌برد؟

بله. اپیلاسیون هم با راهکار از بین بردن فولیکول‌ها، به رفع موهای زائد اقدام می‌کند.

آیا بعد از لیزر و اپیلاسیون رشد موها به طور کامل متوقف می‌شود؟

آیا بعد از لیزر و اپیلاسیون رشد موها به طور کامل متوقف می‌شود؟