هرلایف بلاگ چرخه قاعدگی مهم‌ترین تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر زنان چیست؟

مهم‌ترین تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر زنان چیست؟


رژیم مدیترانه ای

رژیم مدیترانه‌ای یکی از معروف‌ترین رژیم‌های غذایی در سراسر دنیاست. سبزیجات، میوه، ماهی، مرغ، غلات و حبوبات سهم عمده‌ای از خوراکی‌های این رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند. وجود خوراکی‌های مفید و کم کالری در این رژیم توجه بسیاری از زنان را به خود جلب کرده است. اما مهم‌ترین ویژگی رژیم مدیترانه‌ای که آن را برای بسیاری از خانم‌ها جذاب کرده، تأثیرات مثبتی است که بر سلامت آنها داشته است.

طبق گزارشی که در سایت وب ام دی (WebMD) منتشر کرده است، زنانی که از برنامۀ غذایی مدیترانه‌ای پیروی کرده‌اند، ۲۰ درصد کمتر از سایر خانم‌ها در خطر مرگ زودهنگام قرار دارند. اما مهم‌ترین تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر زنان چه می‌تواند باشد؟ همراه ما باشید تا با این تأثیرات بیشتر آشنا شوید.

نگاهی کلی به رژیم غذایی مدیترانه‌ای

رژیم مدیترانه‌ای یک الگوی تغذیه‌ای است که از عادات غذایی سنتی کشورهای هم مرز با دریای مدیترانه مانند یونان، ایتالیا و اسپانیا الهام گرفته شده است. این رژیم غذایی بر غذاهای کامل، چربی‌های سالم و مواد گیاهی تأکید دارد. رژیم مدیترانه‌ای نه تنها به دلیل پتانسیل آن برای کاهش وزن شناخته شده است، بلکه به خاطر مزایای سلامتی آن، از جمله بهبود سلامت قلب و عروق، عملکرد بهتر مغز و کاهش خطر ابتلا به سرطان مورد تأیید متخصصان تغذیه قرار گرفته است.

رژیم مدیترانه‌ای بیشتر از غلات، حبوبات، سبزیجات، میوه، تخم مرغ، مرغ، ماهی، دانه‌ها، لبنیات و چربی‌های مفید مانند روغن زیتون تشکیل شده است. اما در موارد محدود هم غذاهای حاوی گوشت قرمز نیز در آن وجود دارند. 

مهم‌ترین تأثیرات رژیم مدیترانه‌ای بر زندگی زنان

تأثیر رژیم مدیترانه ای بر زنان

رژیم غذایی مدیترانه‌ای با تأکید بر مواد غذایی کم کالری و در عین حال مفید، به بهبود سلامتی اندام‌های مختلف مانند قلب، مغز، معده و سیستم ایمنی کمک می‌کند. این در حالی است که طول عمر زنانی که از این برنامۀ غذایی پیروی کرده‌اند، بیشتر از سایر افراد بوده است.

ارتقای سلامتی قلب و عروق

رژیم مدیترانه‌ای با تمرکز بر چربی‌های مفید مانند روغن زیتون و کاهش چشمگیر غذاهای سرخ کردنی، فست فودها و چربی‌هایی مانند روغن حیوانی و خوراکی‌های شیرین به کاهش چربی‌ در دیوارۀ عروق و همچنین تنظیم بهتر جریان خون در قلب و عروق سراسر بدن کمک کرده است. با کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید و کاهش احتمال گرفتگی عروق قلبی، احتمال سکتۀ قلبی و ابتلا به فشار خون بالا نیز کاهش می‌یابد.

علاوه بر چربی‌های اشباع نشده که به سلامتی قلب و عروق کمک می‌کنند، مصرف ماهی‌ها از جمله سالمون و ساردین در تأمین امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌ها، کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب اثر دارد. در حالی که مصرف غذاهای پرفیبر به تنظیم قند خون و فشار خون کمک می‌کنند.

مدیریت وزن

بسیاری از خانم‌ها به این ویژگی توجه دارند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، در کاهش وزن آنها اثر قابل توجهی دارد. کم شدن وزن و رفع مشکل چاقی برای خانم‌ها مسرت بخش است. در حالی که کاهش وزن به نوبۀ خود بر سلامت تمام اندام‌ها تأثیر می‌گذارد.

تأکید رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر غذاهای کم کالری و مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات، حبوبات، ماهی و روغن زیتون در مدیریت وزن نقش مهمی داشته است. در حالی که با خوردن حبوباتی مانند عدس و لوبیا، مرغ، تخم مرغ و ماهی پروتئین مورد نیاز بدن تأمین می‌شود. کاهش خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات نیز به کاهش وزن کمک بسیاری می‌کند.

به واسطۀ تعدیل وزن، تعادل هورمونی به خوبی برقرار می‌شود. در نتیجه، فازهای مختلف سیکل قاعدگی در بهترین حالت خواهند بود. تخمک گذاری، آمادگی رحم برای تخمک بارور شده و بارداری یا خونریزی پریود می‌توانند در حالت طبیعی رخ دهند.

بهبود سلامت مغز و کیفیت زندگی

بهبود سلامت مغز و کیفیت زندگی

رژیم غذایی مدیترانه‌ای به دلیل اثرات مثبت آن بر سلامت مغز، به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. تاکید این برنامۀ غذایی بر چربی‌های غیر اشباع، آنتی اکسیدان‌ها و غذاهای ضد التهابی، با بهبود عملکرد سیستم عصبی همراه بوده است. علاوه بر این، احتمال بروز مشکلات شناختی را کاهش می‌دهد و از عملکرد کلی مغز حمایت می‌کند. مهم‌ترین تأثیراتی که رژیم مدیترانه‌ای بر سلامت مغز زنان دارند، عبارتند از: 

کاهش بروز مشکلات شناختی

زوال عقلی و آلزایمر دو مورد از مهم‌ترین اختلالات شناختی به حساب می‌آیند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، به بالا نگه داشتن کیفیت عملکردهای شناختی کمک می‌کند. در نتیجه خانم‌هایی که از این برنامۀ غذایی استفاده می‌کنند، کمتر در خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی قرار دارند.

تأمین مواد محافظت کننده از مغز

امگا ۳ که در ماهی، آجیل و غذاهای دریایی وجود دارد، به حفاظت از سلامت مغز کمک می‌کند. علاوه بر این، میوه، سبزیجات، روغن زیتون و شکلات تلخ به تأمین آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز بدن کمک می‌کنند. به این ترتیب، تحلیل سلول‌های مغز با افزایش سن عقب می‌افتد و ابتلا به آلزایمر و فراموشی کاهش پیدا می‌کند.

ارتقای انعطاف پذیری مغز

اثر مهمی که برنامۀ غذایی مدیترانه‌ای بر مغز انسان می‌گذارد، محافظت از نورون‌های عصبی و بهبود عملکرد آنهاست. مغز یکی از انعطاف پذیرترین اندام‌های بدن به حساب می‌آید. هنگامی که مواد مغذی و لازم به آن می‌رسد، تولید نورون‌های جدید و سیناپس‌ها به افزایش قدرت یادگیری، تقویت حافظه، بهبود تمرکز و سایر عملکردهای مغز کمک می‌کنند.

بهبود سلامت روان

پشتیبانی و ارتقای سلامت روان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که پیروی مداوم از رژیم مدیترانه‌ای به دنبال دارد. خانم‌هایی که از این رژیم غذایی استفاده می‌کنند، نوسانات خلقی کمتری در زمان سندرم پیش از قاعدگی و دورۀ خونریزی پریود دارند. در حالی که اگر این افراد علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی را تجربه کرده باشند، با پیروی از رژیم مذکور، بهبود سلامت روانی را تجربه می‌کنند.

کاهش ابتلا به سرطان

کاهش ابتلا به سرطان

تأمین آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز بدن، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای به همراه دارد. فراهم آمدن آنتی اکسیدان‌ها به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک بسیاری می‌کند. در نتیجه، خانم‌هایی که پیرو رژیم مدیترانه‌ای هستند، کمتر به سرطان‌های مختلف مبتلا می‌شوند.

تأثیرات ضد سرطانی رژیم مدیترانه‌ای بر زنان

خاصیت ضد التهابی رژیم مدیترانه‌ای که به واسطۀ مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی و آجیل‌ها که سرشار از امگا ۳ هستند، در اختیار خانم‌ها قرار می‌گیرد، در مراقبت از بافت‌های مختلف و پیشگیری از سرطان نقش دارد. مصرف روغن زیتون نیز به افزایش اثر ضد التهابی رژیم مورد استفاده می‌انجامد.

مصرف انواع خوراکی‌های فیبردار مانند میوه و سبزیجات به تقویت عملکرد دستگاه گوارش منجر می‌شوند. به این ترتیب با حرکات منظم روده، احتمال ابتلا به سرطان رودۀ بزرگ کاهش خواهد یافت. این در حالی است که با کم شدن غذاهای فرآوری شده، مصرف افزودنی‌های مختلف و کربوهیدرات کاهش می‌یابد. به این ترتیب، احتمال بروز مشکلات گوارشی و سرطان معده، رودۀ کوچک یا رودۀ بزرگ کم می‌شود.

افزایش طول عمر زنان

مهم‌ترین تأثیری که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای به دنبال دارد، افزایش طول عمر است. در حقیقت، با بهبود سلامت روان، کاهش تأثیرات مخرب فشارهای عصبی و استرس، بهبود عملکرد قلب، مغز، دستگاه گوارش و غدد درون ریز و مدیریت وزن، سلامتی در سطح بالایی خواهد ماند. در نتیجه طول عمر خانم‌هایی که از این برنامۀ غذایی معروف استفاده می‌کنند، بیشتر خواهد بود. 

البته نباید فراموش کنید که ارتقای سلامت پیروان رژیم مدیترانه‌ای، بالا بودن کیفیت زندگی اجتماعی آنها را نیز به دنبال دارد. در نتیجه، بهبود زندگی فردی و اجتماعی در طول زندگی، آرامش و رفاه مناسبی را برای خانم‌ها و حتی آقایان فراهم می‌کند.

تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر زنان

  • رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارای میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، دانه‌ها، ماهی، مرغ، تخم مرغ و چربی‌های غیر اشباع است.
  • بهبود عملکرد مغز، حفظ سلامتی قلب و عروق، مدیریت بهتر وزن، پیشگیری از سرطان و افزایش طول عمر از جمله تأثیراتی هستند که رژیم مدیترانه‌ای بر زنان دارد.
  • شما برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزۀ سلامت زنان می‌توانید مقالات مجله هرلایف را مطالعه کنید.
  • با نصب اپلیکیشن جامع سلامت زنان هرلایف، می‌توانید از قابلیت‌های مختلف آن برای قرار گرفتن در مسیر سلامتی و داشتن یک سبک زندگی سالم استفاده کنید.