سرطان سینه: انواع، روش‌های تشخیص و درمان سرطان پستان


سرطان پستان

سرطان سینه نوعی سرطان به حساب می‌آید که در سلول‌های بافت پستان ایجاد می‌شود، به طور معمول در مجاری (انتقال دهندۀ شیر به نوک پستان) یا لوبول‌ها (غدد تولید کنندۀ شیر) تشکیل می‌شود. 

سرطان پستان از شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در سراسر جهان به شمار می‌رود که آمار آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است. البته نباید فراموش کرد که با انجام تست‌های مختلف در منزل می‌توان کار تشخیص زودهنگام و درمان را انجام داد. در ادامۀ این مطلب از هرلایف توضیح بیشتری دربارۀ سرطان پستان، انواع آن، روش‌های تشخیص و درمان آن ارائه خواهیم داد.

سرطان سینه چیست؟

سرطان سینه نوعی بیماری محسوب می‌شود که در آن سلول‌های پستان به صورت غیرقابل کنترل رشد می‌کنند. این بیماری به طور معمول در بافت‌های پستان مانند مجاری شیر یا غده‌هایی که شیر تولید می‌کنند شروع می‌شود. در برخی موارد نیز می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد و سایر اندام‌های بدن را نیز درگیر کند.

انواع و درجه‌ بندی سرطان سینه

سرطان پستان بیماری پیچیده‌ای با انواع و مراحل مختلف است که بر تصمیمات درمانی و پیش آگهی تأثیر می‌گذارد. درک انواع سرطان سینه و مراحل آن برای مدیریت مؤثر و مراقبت بسیار مهم است. در زیر یک نمای کلی از هر دو جنبه آورده شده است.

انواع سرطان سینه

انواع سرطان سینه

سرطان پستان بر اساس محل منشأ آن در پستان و ویژگی‌های مولکولی آن طبقه بندی می‌شود. انواع اصلی عبارتند از:

کارسینوم مجرای در محل (DCIS)

کارسینوم مجرای در محل (DCIS) نوعی سرطان غیر تهاجمی است که تودۀ سلولی، داخل مجاری انتقال دهندۀ شیر ایجاد شده و رشد می‌کند. بدون تهاجم این تودۀ سلولی در سایر بافت پستان خواهد بود و به عنوان اولین شکل سرطان پستان در نظر گرفته می‌شود. اگر زود تشخیص داده شود، با جراحی یا پرتودرمانی (رادیوتراپی) قابل درمان خواهد بود.

کارسینوم داکتال تهاجمی (IDC)

کارسینوم داکتال تهاجمی (IDC) شایع‌ترین نوع سرطان سینه به حساب می‌آید که طی آن تشکیل توده‌های سلولی در مجاری شیر شروع می‌شود و به اطراف بافت پستان حمله می‌کند. این نوع از سرطان، پتانسیل متاستاز به سایر قسمت‌های بدن را دارد و بر اساس مرحله و ویژگی‌های خاص تومور، روش درمان انتخابی فرق خواهد داشت.

کارسینوم لوبولار تهاجمی (ILC)

نوع سوم سرطان سینه کارسینوم لوبور تهاجمی (ILC) نام دارد که ریشه در لوبول‌ها (غدد تولید کنندۀ شیر داشته و به بافت‌های اطراف نیز حمله می‌کند. می‌توان گفت که این نوع سرطان سینه اغلب چند کانونی بوده  و در مناطق مختلف پستان رخ می‌دهد. پیش آگهی آن مشابه (IDC) بوده اما ممکن است تشخیص آن در ماموگرافی‌ها سخت‌تر باشد.

سرطان پستان سه گانۀ منفی (Triple-Negative Breast Cancer)

یک نوع دیگر از سرطان سینه که فاقد گیرنده‌های استروژن (ER)، گیرنده‌های پروژسترون (PR) و پروتئین (HER2) اضافی بوده، سرطان پستان سه گانۀ منفی (Triple-Negative Breast Cancer) نام دارد که درمان آن در گروه «درمان‌های هدفمند» قرار داشته که تهاجمی‌تر و سخت‌تر است. مطالعات نشان داده که این نوع از سرطان در زنان جوان و کسانی شایع‌تر است که دچار جهش ژن (BRCA1) می‌شوند. این نوع سرطان سینه از انواع دیگر شیوع کمتری دارد، اما به شیمی درمانی پاسخ بهتر می‌دهد.

سرطان پستان (HER2) مثبت

سرطان سینه (HER2) مثبت

 وجود بیش از حد گیرندۀ پروتئین (HER2) که باعث رشد سلول‌های سرطانی می‌شوند، باعث بروز سرطان پستان (+HER2) می‌شود که تمایل به رشد و متاستاز آن سریع‌تر از سرطان‌های (-HER2) است و درمان‌های هدفمند مانند (trastuzumab) برای رفع آن مؤثر هستند. بررسی‌ها نشان داده که سرطان پستان (+HER2) با درمان‌های هدفمند (HER2) به طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.

سرطان التهابی پستان (IBC)

سرطان التهابی پستان (IBC) نوعی نادر و تهاجمی از سرطان پستان است که بافت پستان در آن قرمز، متورم و ملتهب به نظر می‌رسد. تودۀ سرطانی رگ‌های لنفاوی را در پوست پستان مسدود می‌کند. اما باید بدانید که متاستاز آن تهاجمی‌تر با احتمال بیشتری است، به همین دلیل به درمان سریع نیاز دارد.

کارسینوم مدولاری، مخاطی و لوله‌ای

سرطان کارسینوم مدولاری، مخاطی و لوله‌ای، از انواع نادر و همراه با ویژگی‌های بافت شناسی متمایز سرطان سینه محسوب می‌شود. تومور آن نرم و گوشتی و با نفوذ لنفوسیتی برجسته است. اما حاوی موسین بوده و متشکل از ساختارهای لوله‌ای شکل است. پیش آگهی این نوع از سرطان سینه به طور کلی بهتر از (IDC) و (ILC) است.

درجه‌های مختلف سرطان سینه

مرحله بندی سرطان پستان میزان رشد این سرطان را در بدن توصیف می‌کند و به تعیین استراتژی درمان مناسب کمک می‌کند.

مرحله ۰: کارسینوم در محل

این مرحله از نوع سرطان غیر تهاجمی است که شامل کارسینوم مجرای در محل (DCIS) و کارسینوم لوبولار در محل (LCIS) می‌شود. 

مرحله ۱: سرطان تهاجمی در مرحله اولیه

در این مرحله از سرطان تومور کوچک و متاستاز آن محدود است. دو درجۀ مختلف در این سطح قرار می‌گیرند. اول مرحله (IA) است که تومور کمتر یا نهایتاً ۲ سانتی متر بوده، بدون اینکه روی گره لنفاوی تأثیر داشته باشد، اما مرحلۀ دوم، مرحله (IB) است که به صورت خوشه‌های کوچکی از سلول‌های سرطانی در غدد لنفاوی قابل تشخیص است.

مرحله۲: سرطان پیشرفته موضعی

سرطان سینه پیشرفته موضعی

در سرطان پیشرفته موضعی، تومور بزرگ‌تر از مراحل قبلی بوده و متاستاز آن محدود به گره‌های لنفاوی است. در رده بندی فعلی، مرحلۀ (IIA)، توموری در پستان مشاهده نمی‌شود و سرطان در غدد لنفاوی زیر بغل قابل تشخیص است. اگرچه اندازۀ تومور کوچک‌تر یا نهایتاً ۲ سانتی متر است. اما مرحلۀ (IIB) تومور بین ۲-۵ سانتی متر بوده و گره لنفاوی را درگیر نکرده است.

مرحلۀ ۳: متاستاز پیشرفته‌تر در اطراف سینه

در این مرحله رشد تومور در غدد لنفاوی یا ساختارهای مجاور مشاهده می‌شود. مرحلۀ (IIIA) آن به نحوی است که سرطان در غدد لنفاوی یا بافت‌های مجاور تا نزدیکی ترقوه رشد می‌کند. اما در (IIIB) تومور ممکن است به دیوارۀ قفسۀ سینه یا پوست گسترش یافته و باعث ایجاد تورم یا زخم شود. علاوه بر این، در مرحلۀ (IIIC) سرطان در ۱۰ غدۀ لنفاوی یا موارد بیشتر و همچنین گروه‌های لنفاوی اصلی رشد خواهد داشت.

مرحله ۴: سرطان پستان متاستاتیک

در آخرین مرحله از سرطان پستان، تومور به اندام‌های دور متاستاز داده (گسترش یافته) است. عموماً استخوان‌ها، کبد، ریه‌ها و مغز درگیر سرطان می‌شوند. به این مرحله، سرطان پیشرفته یا ثانویه نیز گفته می‌شود.

علائم سرطان سینه در زنان

علائم سرطان پستان در افراد مختلف، با توجه به عوامل گوناگونی مانند محل شکل گیری تومور، نواحی درگیر با سرطان و سرعت متاستاز متفاوت هستند. به همین دلیل، همیشه در مراحل اولیه آن قابل تشخیص نیست.

علائم سرطان پستان در زنان عبارتند از:

  • احساس توده‌ای در پستان یا زیر بغل
  • تغییر در اندازه یا شکل پستان
  • تغییرات پوستی مانند فرورفتگی نوک یا بخشی از پستان یا قرمزی
  • خارج شدن ترشحاتی از نوک پستان یا وارونگی
  • درد در ناحیۀ پستان یا نوک آن

بررسی‌ها نشان داده‌اند که علائم سرطان سينه در مردان نیز همین موارد هستند. تنها موضوع در آمار ابتلای مردان به سرطان پستان است که بسیار کمتر از خانم‌ها تخمین زده شده است.

مراحل اولیۀ سرطان پستان

مراحل اولیۀ سرطان سینه

علائم اولیۀ سرطان پستان اغلب در پستان یا بافت‌های نزدیک آن احساس می‌شوند و شاید با توجه به نوع و مرحلۀ سرطان متفاوت باشند. علائم شایع عبارتند از:

  • احساس کردن توده: وجود تودۀ سخت و بدون درد در پستان یا زیر بغل شایع‌ترین علامت است. در حالی که برخی از توده‌ها ممکن است حساس به لمس، نرم یا دردناک باشند.
  • تغییرات در ظاهر پستان: خانم‌ها متوجه تغییر اندازه یا شکل یک سینۀ خود می‌شوند. گاهی نیز با تورم در بخشی یا تمام پستان همراه است.
  • تغییرات پوست: خانم‌ها متوجه فرورفتگی یا چروک، قرمزی یا ضخیم شدن پوست می‌شوند.
  • تغييرات نوک پستان: از جمله تغییرات نوک پستان می‌توانیم به وارونگی (تو رفتن نوک سینه به داخل)، پوسته پوسته شدن نوک پستان  و زخم روی نوک پستان اشاره کنیم.
  •  درد: شامل درد مداوم در ناحیۀ پستان یا نوک پستان است.
  • تورم در اطراف پستان: زنان متوجه تورم یا حضور توده‌ای در زیر بغل، ترقوه یا نزدیک پستان می‌شوند.
  • تغییرات غیر قابل توضیح: خانم‌ها احساس مداوم گرما یا سنگینی در پستان دارند.

نحوه تشخیص سرطان سینه

تشخیص سرطان پستان شامل ترکیبی از معاینات فیزیکی، تصویربرداری از بافت سینه و استفاده از روش‌های بیوپسی است.

  • معاینۀ فیزیکی: در مرحلۀ اول، متخصص زنان به دریافت شرح حال و بررسی بافت سینه با معاینۀ فیزیکی می‌پردازد.
  • انجام روش‌های تصویربرداری: انجام ماموگرافی، سونوگرافی و ام آر آی سینه به تشخیص سرطان سینه کمک می‌کند.
  • بیوپسی: نمونه برداری از بافت احتمالی سرطانی برای تشخیص سرطان، گام مهمی به حساب می‌آید.
  • دریافت گزارش مرکز سرطان شناسی (پاتولوژی): در این گزارش، مرحله و سطح سرطان سینه، وضعیت گیرنده‌های هورمونی و همچنین تأثیر ژن‌ (HER2) شرح داده می‌شوند.
  • تست‌های دیگر: اسکن استخوان، سی تی اسکن، اسکن (PET) و آزمایش خون برای بررسی شرایط متاستاز تومور کاربرد دارند.

عوارض سرطان پستان چیست؟

عوارض سرطان سینه

افرادی که با سرطان پستان دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است عوارضی از ابتلای به این بیماری را تجربه کنند. از جملۀ این عوارض می‌توانیم به موارد زیر در موارد پیشرفته اشاره کنیم:

  • دردهای استخوانی
  • مشکلات تنفسی
  • مشکلات عصبی
  • افزایش احتمال ابتلا به عفونت
  • خستگی
  • دردهای شدید ناشی از جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی
  • شکستگی استخوان
  • مشکلات قلبی
  • اضطراب و افسردگی
  • اختلالات شناختی در حافظه، تمرکز و فکر کردن
  • انزوای اجتماعی
  • آسیب‌های عصبی
  • مشکلات پوستی
  • عدم تعادل هورمونی
  • کاهش وزن

تفاوت سرطان سینه و پستان

سرطان سینه و سرطان پستان دو نام یک بیماری واحد هستند. در حقیقت، سرطان پستان نامی علمی‌تر و سرطان سینه نامی عمومی‌تر است که میان مردم رواج دارد.البته باید بگوییم که سرطان ریه هم وجود دارد که گاهی آن را سرطان سینه می‌نامند

تفاوت کیست سینه و غده سرطانی پستان

کیست سینه و تودۀ سرطانی این اندام از نظر ماهیت، شرایط و ویژگی‌های متفاوتی دارند. برای مثال کیست سینه غیرسرطانی بوده و در بازۀ سنی ۳۵ تا ۵۰ سال شایع است. معمولاً گرد بوده و حرکت می‌کند. در ضمن ممکن است که یک یا چند کیست بوده و سایز آن تحت تأثیر عوامل هورمونی تغییر کند. پزشکان برای تشخیص کیست سینه از سونوگرافی استفاده می‌کنند و درمان دارویی از بهترین روش‌های رفع آن به حساب می‌آید.

بر خلاف کیست سینه، غدۀ سرطانی، دارای بافت سرطانی و غالباٌ تهاجمی است. تودۀ سخت و نامنعطف بوده و حرکت نمی‌کند. در حالی که با تست‌های مختلفی مانند ام آر آی، ماموگرافی، بیوپسی و تست‌های مکمل تشخیص داده می‌شود. برای درمان آن هم از جراحی، شیمی درمانی و روش‌های درمان هدفمند استفاده می‌کنند.

تاثیر ژنتیک بر سرطان پستان

ژنتیک نقش مهمی در ازدیاد تعداد مبتلایان به سرطان پستان ایفا می‌کند. به بیان دیگر، بر خطر ابتلا به این بیماری و ویژگی‌های آن تأثیر می‌گذارد. بر اساس گزارش پژوهشکدۀ سرطان پستان در آمریکا حدود ۱۳ درصد از زنان در طول زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می‌شوند، ۵۵ تا ۷۲ درصد از این تعداد زنانی هستند که یک نوع ژن (BRCA1) مضر را به ارث می‌برند و ۴۵ تا ۶۹ درصد از زنانی که یک نوع (BRCA2) مضر را به ارث می‌برند، تا سن ۷۰-۸۰ سالگی به سرطان پستان مبتلا می‌شوند.

درمان سرطان پستان

درمان سرطان سینه

درمان سرطان پستان بستگی به نوع، مرحله و سایر عوامل خاص هر بیمار دارد. چندین گزینۀ درمانی وجود دارند که ممکن است به تنهایی یا به صورت ترکیبی استفاده شوند. در زیر به تجزیۀ و تحلیل روش‌های اصلی درمان، از جمله جزئیات آنها، نحوۀ کار آنها و ملاحظات در مراحل مختلف بیماری اشاره می‌کنیم.

جراحی لامپکتومی، جراحی محافظت از پستان

  • حذف تومور و مقدار کمی از بافت سالم اطراف و حفظ بیشتر پستان انجام می‌شود.
  •  اغلب در مراحل اولیه (مراحل I و II) استفاده می‌شود، جایی که تومور کوچک است.
  • حفظ پستان، بهبود زیبایی و حفظ ظاهر طبیعی‌تر مزایای آن هستند.
  • این روش به دنبال پرتودرمانی و برای اطمینان از درمان کامل بیماری انجام می‌شود.
  • هزینۀ آن می‌تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی کمتر از ماستکتومی است. ممکن است هزینه‌های اضافی برای پرتودرمانی را همراه خود داشته باشد.

جراحی ماستکتومی، برداشتن کامل یک یا هر دو بافت پستان

  • برداشتن کامل یک یا هر دو سینه، گاهی اوقات شامل غدد لنفاوی مجاور یا بافت دیوارۀ قفسۀ سینه است.
  • ممکن است برای تومورهای بزرگ‌تر، سرطان‌های تهاجمی یا زمانی توصیه شود که سرطان به مناطق مختلف پستان گسترش یافته است.
  • خطر عود سرطان پستان درمان شده را کاهش می‌دهد.
  • جراحی بزرگ با زمان بهبودی قابل توجه و امکان نگرانی در مورد تصویر بدن از چالش‌های آن است.
  • به طور معمول هزینۀ بیشتری از لامپکتومی دارد، به خصوص اگر جراحی ترمیمی پس از ماستکتومی انجام شود.

پرتو درمانی

  • اشعه‌هایی با انرژی بالا (مانند اشعه ایکس) برای کشتن توده‌های سرطانی یا کوچک کردن تومورها استفاده می‌شوند.
  • اغلب پس از جراحی لامپکتومی و برای از بین بردن هر سلول سرطانی باقیمانده در بافت پستان توصیه می‌شود. 
  • ممکن است پس از ماستکتومی اگر سرطان به غدد لنفاوی گسترش یافته باشد یا خطر عود آن زیاد باشد، استفاده شود.
  • هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی در پستان یا غدد لنفاوی مجاور و کاهش احتمال عود از مزایای آن است.
  • عوارض جانبی شامل تحریک پوست، خستگی و در موارد نادر، آسیب به اندام‌های مجاور هستند.
  • هزینۀ آن بسته به تعداد جلسات متفاوت است.

شیمی درمانی

شیمی درمانی برای سرطان سینه
  • استفاده از داروها برای از بین بردن سریع سلول‌های سرطانی تقسیم شده، اغلب در مراحل پیشرفته‌تر و یا زمانی استفاده می‌شود که سرطان تهاجمی است.
  • شیمی درمانی اغلب برای سرطان‌های تهاجمی پستان (مرحله II یا III) یا در موارد سرطان پیشرفته، توصیه می‌شود. همچنین پس از جراحی برای کاهش خطر عود به کار می‌رود.
  • این راهکار می‌تواند سلول‌های سرطانی را در سراسر بدن از بین ببرد و آن را برای سرطان‌هایی که متاستاز داشته‌اند، مؤثر کند.
  • شیمی درمانی دارای عوارض جانبی قابل توجهی از جمله ریزش مو، تهوع، استفراغ، خستگی و ضعف سیستم ایمنی است.
  •  هزینۀ شیمی درمانی نیز مانند سایر روش‌ها نسبتاً گران است. برای یک دورۀ درمان کامل بسته به نوع و طول درمان هزینه‌ها متفاوت هستند.
    بیشتر بخوانید: چه مدت بعد از شیمی درمانی پریود می‌شویم؟

هورمون درمانی

  • این درمان هورمون‌های استروژن یا پروژسترون را مسدود می‌کند و مانع از رشد سرطان‌های پستان با گیرندۀ هورمون مثبت می‌شود.
  • تاموکسیفن (برای زنان قبل از یائسگی) و مهار کننده‌های آروماتاز (مانند لتروزول و اناستازول) برای زنان بعد از یائسگی تجویز می‌شوند.
  • این روش برای سرطان پستان با گیرندۀ هورمون مثبت، اغلب پس از عمل جراحی  و برای کاهش خطر عود انجام می‌شود.
  • این روش درمان می‌تواند به طور قابل توجهی خطر بازگشت سرطان را به ویژه در تومورهای گیرندۀ هورمون مثبت کاهش دهد.
  • عوارض جانبی این راه درمان ممکن است شامل گرگرفتگی، نوسانات خلق و خوی، خستگی، افزایش خطر لخته شدن خون و پوکی استخوان باشند.
  • هزینه‌ها نسبتاٌ بالا و متفاوت هستند.

ایمونوتراپی

  • این درمان سیستم ایمنی بدن را برای تشخیص و حمله به سلول‌های سرطانی تحریک می‌کند.
  • داروهای رایج در این روش درمانی مانند (Keytruda) و (Tecentriq) هستند.
  • برای سرطان پستان متاستاتیک یا سه گانۀ منفی کاربرد دارد. به ویژه هنگامی که سرطان به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهد.
  • سلول‌های سرطانی را به طور خاص هدف قرار می‌دهد و می‌تواند بهبودی طولانی مدت را برای برخی از بیماران فراهم کند.
  • عوارض جانبی معمولاً شامل التهاب، خستگی و واکنش‌های خود ایمنی هستند.
  • هزینۀ ایمونوتراپی هم بالا و با توجه به عوامل مختلف متغیر است.

درمان هدفمند

درمان هدفمند سرطان پستان
  • درمان‌های هدفمند روی مولکول‌ها یا ژن‌های خاصی تمرکز می‌کنند که در رشد و گسترش سرطان نقش دارند. این روش‌های درمانی می‌توانند سیگنال‌هایی را که به سلول‌های سرطانی اجازه رشد می‌دهند، مسدود کنند.
  • داروهای رایج: (Herceptin) برای سرطان پستان (HER2) مثبت، پالبوسیکلیب و (everolimus) برای سرطان‌هایی با گیرندۀ مثبت هورمون کاربرد دارند.
  • عموماً برای سرطان‌های (HER2) مثبت یا سایر جهش‌های ژنتیکی خاص استفاده می‌شود.
  • اختصاصی‌تر از شیمی درمانی بوده و به کاهش آسیب به سلول‌های سالم کمک می‌کند. این روش می‌تواند در سرطان‌هایی مؤثر باشد که به شیمی درمانی پاسخ نمی‌دهند.
  • عوارض جانبی آن احتمالاً مشکلات قلبی (برای داروهای هدفمند HER2)، مشکلات گوارشی و همچنین خستگی باشند.
  • هزینۀ درمان هدفمند می‌تواند بالا و با توجه به شرایط بیماران متغیر باشد.

طول عمر مبتلایان به سرطان سینه

آمار دقیقی دربارۀ طول عمر مبتلایان به سرطان پستان وجود ندارد. اما می‌توان طبق آمار وب ام دی (WebMD) گفت:

  • مرحلۀ ۱: اکثر زنان (تقریبا ۱۰۰%) پس از تشخیص سرطان، به مدت ۵ سال یا بیشتر زنده می‌مانند.
  • مرحلۀ ۲: از هر ۱۰۰ زن (۹۰%) ۹۰ نفر به مدت ۵ سال یا بیشتر پس از تشخیص سرطان زندگی می‌کنند.
  • مرحلۀ ۳: بیش از ۷۰ نفر از ۱۰۰ زن (بیش از ۷۰%) پس از تشخیص سرطان، برای ۵ سال یا بیشتر زنده می‌مانند.
  • مرحلۀ ۴: بیش از ۲۵ نفر از هر ۱۰۰ زن (بیش از ۲۵%) پس از تشخیص سرطان، به مدت ۵ سال یا بیشتر زنده هستند. سرطان در این مرحله قابل درمان نیست، اما ممکن است با درمان برای چند سال کنترل شود.

پیشگیری از سرطان سینه

پیشگیری از سرطان پستان شامل استراتژی‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری است. در حالی که همیشه نمی‌توان به طور کامل از سرطان پستان جلوگیری کرد، انتخاب‌های خاص برای اصلاح سبک زندگی، کاهش اثر داروها و بیماری‌ها و روش‌های چکاپ و تشخیص زودهنگام می‌توانند از ابتلا یا گسترش به سرطان پستان جلوگیری کنند.

تست سرطان سينه در منزل

تست خانگی سرطان پستان به طور کلی به روش‌هایی اشاره دارد که افراد می‌توانند در خانه برای نظارت بر علائم بالقوۀ سرطان پستان استفاده کنند. این آزمایش‌ها جایگزینی برای غربالگری‌های حرفه‌ای مانند ماموگرافی نیستند، اما می‌توانند به افزایش آگاهی از اختلالات احتمالی در سینه‌ها کمک کنند.

انجام آزمایش‌هایی موسوم به «خودآزمایی پستان» و توجه به علائم غیرطبیعی به خانم‌ها کمک می‌کنند که سرطان پستان را زودتر از افرادی که چکاپ انجام نمی‌دهند، تشخیص دهند.

بهترین دکتر تشخیص سرطان سینه

برای اینکه بتوانید تشخیص سرطان سینه را انجام دهید، باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. در انجام بررسی‌ها، متخصص رادیولوژیست و همچنین آنکولوژیست (متخصص سرطان) به تشخیص نهایی پزشک زنان کمک می‌کنند.

نکات مهم دربارۀ سرطان پستان

  • سرطان پستان نوعی بیماری محسوب می‌شود که در آن سلول‌های پستان به صورت غیرقابل کنترل رشد می‌کنند.
  • مراحل و انواع مختلف سرطان پستان، روش‌های درمانی مناسب خود را نیاز دارند. در این زمینه پزشک زنان می‌تواند در مراحل تشخیص و درمان همراه زنان باشد.
  • برای درمان از جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، ایمونوتراپی و روش‌های درمانی هدفمند استفاده می‌شود.
  • شما برای مشورت با پزشک زنان می‌توانید از خدمات کلینیک آنلاین هرلایف استفاده کنید.

پرسش‌های پرتکرار

سرطان سینه چه علائمی دارد؟

علائم سرطان سینه احساس توده‌ای در پستان یا زیر بغل، تغییر در اندازه یا شکل پستان، تغییرات پوستی مانند فرورفتگی نوک یا بخشی از پستان یا قرمزی، خارج شدن ترشحاتی از نوک پستان یا وارونگی و درد در ناحیۀ پستان یا نوک آن هستند.

آیا سرطان سینه کشنده است؟

اگر تشخیص سرطان زودهنگام و در مراحل اولیه انجام شود، قابلیت درمان ۱۰۰ درصدی نیز دارد، اما در صورتی که متاستاز کرده باشد، احتمال کشنده بودن بالا می‌رود.