هرلایف بلاگ سبک زندگی زیبایی پلکسر: روشی برای جوانسازی پوست و رفع انواع مشکلات پوستی

پلکسر: روشی برای جوانسازی پوست و رفع انواع مشکلات پوستی


پلکسر

پلکسر یک روش غیر جراحی جوانسازی پوست است که کاربردهای زیادی در علم پزشکی زیبایی دارد. از این روش می‌توان برای بهبود کیفیت پوست و لیفت پلک بالا، پلک پایین، خطوط گوشۀ چشم، چین و چروک روی لب، چانه، سینه و چروک‌های گردن استفاده کرد. با این حال از پلکسر بیش از هر چیز به عنوان یک درمان جایگزین بلفاروپلاستی به منظور جوانسازی پوست دور چشم استفاده می‌شود.

از مزایای این روش درمانی می‌توانیم به رفع چین و چروک دور چشم، ظاهری جوان‌تر و بهره مندی از نتایجی طولانی بدون دورۀ نقاهت اشاره کنیم. در پلکسر از انرژی پلاسما برای لیفت پوست استفاده می‌شود. در این مطلب از هرلایف بیشتر به کاربردها، مزایا، معایب و هزینه‌های این روش زیبایی اشاره می‌کنیم.

پلکسر چیست؟

پلکسر که گاهی به دلیل کارایی زیاد آن در جوانسازی دور چشم به آن لیفت چشم پلاسما هم می‌گویند، روشی است که در آن از انرژی پلاسما به منظور ایجاد سوراخ‌های کوچکی (آسیب کنترل شده) در مناطقی از پوست که دچار افتادگی و چروک هستند، استفاده می‌شود. زخم‌های ریزی که در نتیجۀ این انرژی ایجاد می‌شوند، باعث تحریک پاسخ طبیعی پوست می‌شوند که در نهایت شاهد کلاژن سازی بیشتری خواهیم بود.

کلاژن سازی ناشی از کار با انرژی پلاسما، به ترمیم و بازسازی پوست کمک می‌کند. پلکسر که کاربرد عمدۀ آن در رفع افتادگی پلک‌ها و پوست اطراف چشم است، نیازی به بیهوشی عمومی یا بخیه ندارد و تقریباً هیچ خطری افراد داوطلب برای استفاده از آن را تهدید نمی‌کند.

کاربرد پلکسر در جوانسازی

کاربرد پلکسر در جوانسازی

این تصویر ممکن است دارای محتوای حساس باشد.

مشاهدۀ محتوای حساس

پلکسر تراپی به عنوان درمانی برای سفت کردن پوست بدون جراحی شناخته می‌شوند که البته توانایی اصلی آن در بالا بردن پوست پلک فوقانی بدون ایجاد بریدگی است. این درمان به طور کل برای بهبود پوست اضافی پلک بالا و پایین، خطوط ریز پوستی و پوست آسیب دیده از نور کاربرد دارد. این درمان روی پوست‌های مختلف قابل انجام است، با این حال در صورت حساسیت در پوست خود باید قبل از انجام آن از یک پزشک متخصص پوست مشورت بگیرید. به طور کل از سری کاربردهای پلکسر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اصلاح و کاهش چین و چروک پوست اطراف چشم، صورت و گردن
  • کاهش خطوط پنجه کلاغی دور چشم و خطوط دور دهان
  • از بین بردن اسکار آکنه
  • اصلاح افتادگی پلک
  • پاک کردن خالکوبی
  • از بین بردن خال و زگیل‌ها
  • کمک به بهبود مشکلات مربوط به تغییر رنگ پوست از جمله لکه‌های خورشیدی و ویتیلیگو

مرتبط بخوانید: وسایل فیشیال صورت چیست؟

مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان زنان و زایمان

مناطق قابل درمان توسط پلکسر

در حین درمان ممکن است با دردی خفیف تا متوسط مواجه شوید که با استفاده کردن از بی حسی موضعی قابل کنترل است. نتایج درمان با پلکسر در عرض ۲ تا ۳ هفته قابل مشاهده هستند، ضمن اینکه توصیه می‌شود برای دیدن نتایج بهتر دورۀ درمان را با یک فاصلۀ ۸ هفته‌ای (در صورت نیاز) مجدد تکرار کنید. از پلکسر برای درمان پیری پوست چشم، چین و چروک اطراف چشم، گردن، رفع ترک‌های پوستی یا استریا (پوست شکم، بازو، ران و غیره)، بهبود جای زخم و آکنه استفاده می‌شود.

روش درمانی پلکسر چگونه است؟

روش درمانی پلکسر چگونه است؟

این تصویر ممکن است دارای محتوای حساس باشد.

مشاهدۀ محتوای حساس

پزشک یا تکنسین مورد نظر برای انجام پلکسر تراپی از یک قلم الکتریکی با نوک فلزی استفاده می‌کند که از نوک آن شکل خاصی از پلاسما ساطع می‌شود. اثر قلم پلکسر روی پوست به گونه‌ای است که لایۀ سطحی پوست را با ایجاد سوختگی و سوراخ‌های کوچک در کنار یکدیگر هدف قرار می‌دهد. به همین دلیل اثراتی که پلکسر از خود به جای می‌گذارد، تنها روی سطحی‌ترین قسمت پوست یا همان اپیدرم است و این عمل اگر به خوبی انجام شود، هیچ آسیبی به ناحیۀ درم (لایۀ عمیق‌تر پوست) وارد نکرده و خونریزی ایجاد نمی‌کند. در نهایت این جریان منجر به کلاژن سازی و بازسازی دوبارۀ پوست تحت درمان می‌شود.

مزایای پلکسر

پلکسر تراپی به عنوان یک روش زیبایی محبوب مزایای بسیاری دارد که در ادامه در جدول زیر به مهم‌ترین آن‌ها به شکلی خلاصه اشاره می‌کنیم.

مزایاتوضیحات
غیر تهاجمینیازی به جراحی، برش یا بخیه ندارد.
بدون دورۀ نقاهتپس از درمان، می‌توان به سرعت به فعالیت‌های روزمره بازگشت.
بدون دردبا بی حسی موضعی انجام می‌شود و درد بسیار کمی دارد.
طبیعی بودن نتایجظاهر پوست طبیعی‌تر و جوان‌تر می‌شود.
تنوع کاربردبرای رفع چین و چروک، افتادگی پلک، حذف خال، لیفت صورت و گردن و سایر موارد قابل استفاده است.
هزینۀ مناسبنسبت به جراحی‌های زیبایی، هزینۀ کمتری دارد.
کم خطرعوارض جانبی بسیار کمی دارد.
تحریک کلاژن سازیبا تحریک تولید کلاژن، به جوانسازی پوست کمک می‌کند.
سرعت بالاهر جلسۀ درمان در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود.

معایب پلکسر

اگرچه پلکسر روش پرطرفداری برای جوانسازی پوست است، اما مانند هر روش درمانی دیگری، معایبی نیز دارد. در جدول زیر، مهم‌ترین معایب این روش به‌ صورت خلاصه آورده شده‌اند؛ با این حال قبل از انجام این عمل زیبایی، حتماً در مورد مناسب بودن پلکسر و عوارض احتمالی آن با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

معایبتوضیحات
ماندگاری محدود نتایجنتایج حاصل از پلکسر ممکن است طولانی مدت نباشند و نیاز به تکرار جلسات داشته باشند.
احتمال ایجاد لکدر برخی افراد، به‌ خصوص با پوست تیره، احتمال ایجاد لک‌های پوستی وجود دارد.
احتمال قرمزی و تورمقرمزی و تورم در محل درمان، به‌ خصوص در روزهای اولیه، امری طبیعی است.
افزایش هزینه‌ها بر اساس تعداد جلساتبرای دستیابی به نتایج مطلوب، ممکن است چندین جلسه درمان نیاز باشد که هزینۀ آن بالا خواهد بود.
مناسب نبودن برای تمامی افرادافرادی با پوست حساس، بیماری‌های پوستی خاص یا برخی شرایط پزشکی، ممکن است کاندیدای مناسبی برای پلکسر نباشند.
نتایج وابسته به مهارت پزشکنتیجۀ نهایی درمان به مهارت و تجربه پزشک بستگی دارد.

ماندگاری پلکسر چقدر است؟

ماندگاری پلکسر تراپی اغلب حدود ۱ سال یا بیشتر است. گاهی برای دریافت نتیجۀ بهتر نیاز به انجام درمان دوباره است که اغلب بین ۸ تا ۱۲ هفته بعد از درمان اولیه معمولاً قابل انجام نیست. البته این موضوع کاملاً به پوست شما و تجویز پزشک متخصص برمی‌گردد.

مراقبت‌های قبل و بعد از پلکسر

مراقبت‌های قبل و بعد از پلکسر

قبل از شروع درمان، پزشک از یک کرم بی حسی موضعی برای مدت ۳۰ دقیقه روی ناحیۀ مورد نظر استفاده می‌کند تا بیمار حین این عمل با درد مواجه نشود. بعد از هر بار درمان با پلکسر لازم است که بیمار حداقل ۱ هفته از یک کرم آنتی بیوتیک تا رسیدن به بهبودی کامل استفاده کند. پس از این زمان ممکن است در چند هفتۀ بعد هم کمی قرمزی روی پوست وجود داشته باشد که البته طبیعی است و خود به خود از بین می‌رود. از نکاتی که بعد از درمان باید به آن‌ها توجه کنید موارد زیر هستند:

  • ناحیۀ تحت درمان خصوصاً پوست پلک را مالش ندهید.
  • از آن جایی که دلمه‌های ایجاد شده نقش مهمی در بهبود و بازسازی بافت پوست دارند، باید از دست زدن به آن‌ها خودداری کنید.
  • بسته به تجویز پزشک خود از یک کرم مخصوص برای کاهش اثرات خارش تا بهبودی پوست استفاده کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید در حین بهبودی ناحیۀ تحت درمان جلوگیری کنید و به طور مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید.

افراد مبتلا به سرطان فعال، دیابت کنترل نشده، باردار، شیرده و دارای عفونت فعال در ناحیۀ مورد نظر به علاوۀ کسانی که در ۳ ماه گذشته از راکوتان استفاده کرده‌اند، نباید از پلکسر استفاده کنند.

تفاوت پلکسر با پلاسما تراپی

به طور کلی، این دو دستگاه کارایی تقریباً یکسانی دارند و تنها تفاوت در عملکرد آن‌هاست. از تفاوت بین پلکسر با پلاسما تراپی می‌توانیم به اثر حرارتی بالاتر دستگاه پلاسما اشاره کنیم که این موضوع باعث می‌شود تا درصد آسیب بیشتری به پوست وارد کند، به همین دلیل دورۀ نقاهت آن نیز طولانی‌تر است. 

درمان پلکسر چقدر طول می‌کشد؟

بسته به ناحیۀ تحت درمان بعد از اثربخشی بی حسی موضعی، درمان می‌تواند بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول بکشد. نتایج اغلب تا حدودی بلافاصله بعد از درمان قابل مشاهده هستند. ریزش پوسته‌های ایجاد شده روی پوست بین ۵ تا ۱۰ روز طول می‌کشند، اما قبل از افتادن حالت سوخته و قهوه‌ای دارند. دقت داشته باشید که پوست به دلیل بازسازی ممکن است بین ۲ تا ۳ هفته خارش داشته باشد که البته باید از خاراندن آن اجتناب کنید. تورم در ناحیۀ پلک شاید تا ۷ روز ادامه داشته باشد که در ۳ تا ۴ روز اول شدت آن بیشتر است.

هزینه درمان با انواع پلکسر

هزینه درمان با انواع پلکسر

هزینۀ درمان با پلکسر بسته به مهارت پزشک، ناحیۀ تحت درمان، تعداد جلسات درمانی و نیاز پوست شما متفاوت است. این هزینه از یک کلینیک به کلینیک دیگر نیز می‌تواند متفاوت باشد. شما برای کاهش هزینه‌های خود می‌توانید در مورد هزینۀ پلکسر در مراکز مختلف تحقیق کرده و بهترین مرکز را برای انجام این کار انتخاب کنید.

تمام چیزی که باید در مورد پلکسر بدانید

  • پلکسر تراپی یک روش درمانی زیبایی است که به دلیل اینکه غیر تهاجمی است، با نام جراحی نرم نیز شناخته می‌شود.
  • در این روش درمانی از یک قلم الکتریکی برای ایجاد سوراخ‌های کوچک در لایۀ بالایی پوست استفاده می‌شود که در نتیجه، کلاژن سازی و بهبود کیفیت پوست را به دنبال دارد.
  • از پلکسر برای درمان چین و چروک، استریا و بهبود جای زخم و آکنه استفاده می‌شود. با این حال، بیشترین کارایی آن در کاهش افتادگی پوست پلک بالا و پایین است.
  • از مزایای پلاسما می‌توانیم طبیعی بودن نتایج، بدون نیاز به جراحی و بخیه کردن، هزینۀ کم و دورۀ نقاهت کوتاه را نام ببریم.
  • این روش البته معایبی نیز دارد که از جملۀ آن‌ها باید به نیاز به تعداد جلسات درمانی بیشتر، احتمال ایجاد لک خصوصاً در پوست‌های تیره و ایجاد قرمزی و تورم گذرا اشاره کنیم.
  • برای آگاهی از انواع روش‌های زیبایی پوست و مو متناسب با نیاز خود می‌توانید با متخصصین هرلایف در این زمینه مشورت کنید.

پرسش‌های پرتکرار

آیا پلکسر درد دارد؟

بله بیمار دردی خفیف تا متوسط را متحمل می‌شود. با این حال استفاده از بی حسی موضعی روی پوست قبل از شروع کار، درد پلکسر را تا حد قابل تحملی کاهش داده یا آن را به طور کل از بین می‌برد.

آیا درمان با پلکسر برگشت دارد؟

بله اثرات این درمان بعد از گذشت مدتی (۱ سال یا بیشتر) ممکن است از بین بروند، زیرا این روش نمی‌تواند روند پیری را متوقف کند. بنابراین برای بهره مندی از مزایای پلکسر می‌توانید جلسات درمانی را هرچند وقت یکبار در صورت نیاز تکرار کنید.