هرلایف بلاگ سبک زندگی زیبایی عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی: خطری شما را تهدید می‌کند؟

عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی: خطری شما را تهدید می‌کند؟


عوارض لیزر زیر بغل

حذف موهای زائد ناحیۀ زیر بغل و بیکینی، شما را از نیاز به اصلاح مداوم راحت می‌کند. روش لیزر هم یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها برای رسیدن به بدنی بی‌ مو و رها شدن از نیاز به اصلاح است. در این روش، با از بین بردن فولیکول‌های مو، امکان تولید موهای جدید از بین می‌رود. چنین روشی واقعاً ایده‌ آل به نظر می‌رسد، اما آیا پای خطراتی هم به میان است؟ لیزر موهای زائد بدنتان را در معرض خطرها و عوارض جانبی قرار نمی‌دهد؟ واقعیت این است که لیزر هم مزایا و معایب مخصوص به خودش را دارد. در ادامه، شما را از این خطرات احتمالی و عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی باخبر می‌کنیم.

عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی را می‌شناسید؟

اگر می‌خواهید که از مزایای لیزر موهای زائد بهره ببرید، حتماً حواستان به انتخاب مرکزی حرفه‌ای برای انجام این کار باشد. باید به متخصص مراجعه کنید و لیزر کردن را در مراکزی مانند آرایشگاه‌ها انجام ندهید. یادتان باشد که به طور کلی، این عوارض عمومی دربارۀ فرایند لیزر موهای زائد وجود دارند، حال اگر روند اصلاح را در مرکزی معتبر انجام ندهید، احتمال تشدید علائم و عوارض بیشتر هم می‌شود:

  • قرمزی یا تحریک
  • درد و تورم
  • تاول زدن

مانند سایر روش‌های زیبایی (مثلاً لایه‌ برداری شیمیایی)، لیزر موهای زائد هم می‌تواند حساسیت پوست را در مقابل نور خورشید بیشتر کند. البته ناحیۀ زیر بغل معمولاً به اندازۀ سایر نواحی بدن در معرض نور نیست. اما باید باز هم حواستان به رعایت نکات ایمنی باشد و نگذارید که پوستتان در ناحیۀ لیزر شده، تحت تابش نور خورشید قرار بگیرد.

تغییرات موقت رنگدانۀ پوست هم یکی دیگر از عوارض جانبی احتمالی است. این موضوع را با متخصص پوست خود در میان بگذارید. چنین وضعیتی می‌تواند خود را به شکل بروز لکه‌های روشن در پوست تیره و لکه‌های تیره در پوست روشن نشان دهد. یادتان باشد که به طور کلی، پوست‌های تیره‌تر در برابر تغییرات رنگدانه آسیب‌پذیرتر هستند.

عوارض لیزر بیکینی برای بارداری

در دوران بارداری، بدن حساس‌تر از همیشه می‌شود. تغییرات و نوسانات هورمونی که در این دوره رخ می‌دهند، روی بخش‌های مختلف بدن اثرات مستقیمی می‌گذارند. پوست هم به دلیل ترشح هورمون‌ها و نوسانات آن‌ها، حساس‌تر از همیشه می‌شود. در چنین وضعیتی، لیزر کردن موهای زائد اصلاً ایدۀ خوبی نخواهد بود. 

پوستی که حساس است، آسیب‌پذیرتر می‌شود و روند لیزر می‌تواند تغییراتی در رنگدانۀ پوست‌ به وجود بیاورد. بنابراین، بهتر است که در این دوران، دور لیزر کردن موهای زائد خط کشیده شود. علاوه بر تغییرات رنگدانه‌ها، خطراتی مانند سوختن پوست حساس زنان باردار با لیزر هم وجود دارد. 

عوارض لیزر بیکینی برای دختران مجرد

عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی در دختران مجرد، مشابه افراد دیگر است. در آن‌ها هم شاید چنین اقدامی با قرمزی و تورم پوست یا بروز تاول‌هایی همراه باشد. پوست هم به طور موقتی دچار تغییرات رنگ می‌شود و در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی، احتمال عفونت قوت می‌گیرد. هیچ عارضۀ خاصی که فقط منحصر به دختران جوان باشد، در فرایند لیزر کردن وجود ندارد.

لیزر زیر بغل و غدد لنفاوی

فرایند لیزر کردن ساده و سریع است و فقط بخش بیرونی پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد. لیزر نمی‌تواند به عمق پوست نفوذ کند یا به اندام‌های داخلی و غدد لنفاوی برسد. در نتیجه، اثری روی آن‌ها نمی‌گذارد و اصولاً روش ایمنی برای رفع موهای زائد بدن است. 

آیا لیزر زیر بغل باعث سرطان می‌شود؟

شایعات زیادی درباره ابتلا به سرطان در اثر لیزر موهای زائد وجود دارند. باید بدانید که از نظر علمی، این مورد از عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی تأیید نمی‌شود. در واقع، عمق نفوذ لیزر به پوست بدن آن‌قدر نیست که بتواند روی نواحی حساسی مانند غدد لنفاوی، سرطان دهانه رحم یا اندام‌های داخلی اثری بگذارد. آنچه اتفاق می‌افتد، کاهش موهای زائد و اثراتی روی نواحی سطحی پوست است. سرطان به واسطۀ عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی ناسالم و عوامل محیطی مانند هوای آلوده ایجاد می‌شود. هیچ ارتباطی میان هیچ‌یک از این عوامل و لیزر کردن وجود ندارد. 

آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

معمولاً بعد از مطرح شدن هر روش زیبایی و درمانی، حرف و حدیث‌های فراوانی دربارۀ عوارض آن شنیده می‌شوند. در بسیاری از مواقع، این صحبت‌ها ریشۀ علمی دارند و قابل بررسی‌اند. با این حال، شایعات دربارۀ عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی، معمولاً درست نیستند. برای مثال، این اقدام اصلاً باعث ناباروری نمی‌شود و اثری بر سیستم تناسلی و تولید مثل زنان و مردان ندارد.

 آنچه در این روند اتفاق می‌افتد، اثر لیزر روی فولیکول‌های موست که در سطح پوست قرار دارند. خبری از نفوذ لیزر به اعضای داخلی بدن نیست و در نتیجه، اثری هم روی تخمدان، رحم، بیضه و غیره نمی‌گذارد.

مراقبت‌های بعد از لیزر زیربغل و بیکینی شامل چیست؟

بعد از انجام لیزر، نیاز به رعایت نکتۀ مراقبتی خاصی نیست. باید از قرار گرفتن تحت نور خورشید دوری کنید و از آنجا که پوست متورم و حساس است، حتی در معرض نور مصنوعی هم قرار نگیرید. اگر درد و تورم احساس می‌شود، بهتر است که از کمپرس سرد در ناحیۀ درمان و اصلاح مو استفاده کنید.

باورهای نادرست درباره لیزر زیر بغل و بیکینی + حقایق علمی

باورهای نادرست درباره لیزر زیر بغل و بیکینی + حقایق علمی

اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید، باید بدانید که برخی چیزهایی که می‌شنوید، شایعه هستند. دربارۀ عدم اثرگذاری لیزر روی ابتلا به سرطان و نازایی، پیش‌تر گفتیم. دقت کنید که موارد زیر هم اساساً نادرست هستند:

  • لیزر موهای زائد می‌تواند به طور دائمی و برای همیشه، رشد موها را ریشه‌ کن کند؛ چنین چیزی درست نیست و در این فرایند، تعداد زیادی از فولیکول‌های مو از بین می‌روند، اما امکان از بین‌ رفتن همۀ آن‌ها وجود ندارد. پس شاید دوباره شاهد رشد مو در نواحی لیزر شده باشید.
  • لیزر موهای زائد باعث بروز عفونت می‌شود؛ این هم اشتباه است. اگرچه احتمال عفونت وجود دارد، اما اگر در طول فرایند بهداشت رعایت شود، مشکلی شما را تهدید نمی‌کند.

به این حقایق علمی درباره لیزر موهای زائد هم دقت کنید:

  • لیزر موهای زائد امن است و مشکلی برای بدن به وجود نمی‌آورد.
  • اگر پوستی تیره و موهایی روشن دارید، شاید در مسیر دریافت نتیجۀ مطلوب با چالش‌هایی رو به‌ رو شوید و به اندازۀ دیگران، نتیجه نگیرید.

به شایعات توجه نکنید، به مراکز معتبر مراجعه کنید

  • برای انجام لیزر موهای زائد زیر بغل و ناحیۀ بیکینی به مراکز و کلینیک‌های معتبر و حرفه‌ای مراجعه کنید.
  • انجام اقداماتی مانند لیزر در مراکزی غیرحرفه‌ای مانند آرایشگاه‌ها، خطر ابتلا به عفونت و بروز حساسیت‌های پوستی را بالا می‌برد.
  • نگران شایعات نباشید و بدانید که این فرایند سرطان‌ زا نیست، اما نباید در دوران‌های حساسی مانند بارداری انجام شود.
  • اگر دچار بیماری‌های پوستی هستید، نباید تا درمان وضعیت خود به سراغ لیزر بروید.
  • در صورت وجود مشکلات هورمونی، احتمالاً لیزر نتیجه مثبتی ندارد و نباید تا درمان وضعیت خود، اقدام به لیزر کنید.
  • کسانی که تتوهای زیاد و بزرگی روی پوست دارند، نمی‌توانند به سراغ فرایند لیزر بروند.
  • اگر داروهایی مانند آنتی‌ بیوتیک مصرف می‌کنید، فعلاً نباید لیزر انجام دهید. 

پرسش‌های پرتکرار

آیا لیزر کردن باعث نازایی می‌شود؟

خیر، لیزر نمی‌تواند به لایه‌های عمیق پوست یا اعضای داخلی بدن نفوذ کند. در نتیجه اثری منفی روی بدن نمی‌گذارد. عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی، فقط روی سطح پوست دیده می‌شوند.

لیزر موهای زائد در ناحیۀ زیر بغل و بیکینی سرطان‌ زاست؟

خیر، لیزر فقط روی فولیکول‌های مو در سطح پوست اثر می‌گذارد و نمی‌تواند باعث تغییر وضعیت غدد لنفاوی یا اعضای درونی بدن در زیر پوست شود. در نتیجه، عوارضی مانند سرطان هم به همراه ندارد.

چه کسانی بیشتر در معرض عوارض لیزر موهای زائد بیکینی و زیر بغل هستند؟

کسانی که پوست تیره و موهای روشن دارند، معمولاً بیشتر تحت تأثیر عوارض لیزر موهای زائد قرار می‌گیرند.