هرلایف بلاگ سبک زندگی زیبایی خشکی پوست در پاییز به چه دلایلی رخ می‌دهد؟

خشکی پوست در پاییز به چه دلایلی رخ می‌دهد؟


خشکی پوست در پاییز
    خشکی پوست در پاییز به چه دلایلی رخ می‌دهد؟

    خشکی پوست در پاییز، یکی از شایع‌ترین عوارض این فصل است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود، حداقل یک‌ بار آن را تجربه می‌کنند. هنگامی‌ که چربی‌های مفید پوست از بین ‌رفته باشند، خارجی‌ترین لایه آن، دهیدراته و پوست، دچار خشکی می‌شود.

    با کاهش رطوبت و تغییرات آب‌ و هوایی در پاییز، خشکی پوست، گاهی تا جایی پیش‌ می‌رود که منجر به ترک‌‌ خوردگی پوست نیز می‌شود. از این‌ رو، بسیاری از افرادی‌ که با این مشکل، دست‌ و پنجه نرم می‌کنند به‌ دنبال راه‌ حلی برای درمان خشکی پوست در پاییز هستند. بهتر است بدانید که این عارضه، تنها پوست صورت را هدف قرار نمی‌دهد و سبب خشکی پوست سر و بدن نیز می‌شود.

    اهمیت مراقبت از پوست در فصل پاییز

    شاید گمان کنید که در این فصل، هوا هنوز آن‌چنان سرد نشده است و نیازی به روتین نخواهید داشت. در صورتی‌ که با گذر از فصل تابستان به پاییز، تغییراتی در آب‌ و هوا ایجاد می‌شود که ممکن است کمی نامحسوس اما یکی از دلایل خشکی پوست در پاییز باشد.

    از آن‌جایی‌ که، رطوبت هوا در پاییز، نسبت‌ به تابستان، کمتر می‌شود، رطوبت طبیعی پوست نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. در نتیجه، پوست، کم‌ آب می‌شود و افراد، خارش، سوزش و پوسته‌ پوسته‌ شدن را در پوست سر، صورت و بدن تجربه می‌کنند. به‌ همین‌ سبب، داشتن یک روتین مناسب در پاییز اهمیت زیادی دارد.

    دلایل خشکی پوست در پاییز

    دلایل خشکی پوست در پاییز

    خشکی پوست در پاییز به عوامل زیر بستگی دارد:

    • سرد شدن هوا
    • کاهش رطوبت
    • حمام آب داغ
    • وزیدن بادهای سرد
    • تفاوت دمای خانه و بیرون
    • پوشیدن لباس‌های زبر و ضخیم 

    مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان زنان و زایمان

    چرا درمان خشکی پوست اهمیت دارد؟

    خشک شدن پوست دست، صورت و بدن می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. این عارضه در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان، تشدید می‌شود و برای بسیاری از افرادی که درگیر آن هستند، مشکلاتی را به‌ وجود می‌آورد. البته خشکی پوست در بارداری نیز یکی از علائم رایج این دوران است که جای نگرانی ندارد. این مشکل، ممکن است به‌ دلیل تغییرات هورمونی یا افزایش مایعات بدن باشد.

    یکی از علل خشکی پوست در پاییز، تجمع سلول‌های مرده در سطح آن است که مانع رسیدن رطوبت به لایه‌های دیگر می‌شوند. در نتیجه، پوست، دچار چین و چروک می‌شود و ظاهر شفاف و باطراوت خود را از دست می‌دهد.

    همچنین، هنگامی‌ که پوست، دچار ترک‌ خوردگی شود، سطح محافظت آن کاهش یافته و باکتری‌ها و ویروس‌ها راحت‌تر به بدن راه پیدا می‌کنند. در نتیجه، باعث عفونت بدن می‌شوند. از این‌ رو، درمان خشکی پوست در فصل پاییز و سایر فصل‌ها بسیار اهمیت دارد و باید جدی گرفته شود.

    بهترین محصولات برای درمان خشکی پوست

    بهترین محصولات برای درمان خشکی پوست

    برخی از بهترین محصولات عبارتند از:

    • کرم دوی (DEWY) تاچا: با ترکیباتی از هیالورونیک اسید، گلیسیرین، مرزنجوش و جنسینگ مناسب برای پوست‌های خشک
    • کرم مرطوب‌ کننده امبریولیس: با ترکیباتی قوی از شی‌ باتر و آلوئه‌ ورا برای درمان زبری و قرمزی پوست‌های خشک
    • کرم آبرسان مویسچر ۷۲ ساعته کلینیک: حاوی هیالورونیک اسید، گلیسیرین و آلوئه‌ ورا جهت آبرسانی و مرطوب‌ کنندگی پوست‌های خشک
    • کرم مرطوب‌ کننده آتوپیا آردن: با ترکیبی قوی از هیالورونیک اسید، گلیسیرین، عصارۀ جو دوسر و روغن دانه انگور جهت رفع خشکی، خارش و قرمزی پوست
    • کرم نرم‌ کننده حاوی اوره ۱۰٪ ثمین: جهت نرمی و لطافت، از بین‌ بردن زبری و اگزمای پوست‌های خشک

    درمان‌های خانگی و طبیعی خشکی پوست

    درمان‌های خانگی وطبیعی خشکی پوست

    یکی از بهترین درمان‌های طبیعی برای رفع خشکی پوست در پاییز، نوشیدن کافی آب و دتاکس‌ واتر است. این کار، موجب هیدراته‌ شدن بدن می‌شود. برای دریافت نتیجۀ بهتر می‌توانید بیشتر از دتاکس‌واتر لیمو و نعنا استفاده کنید.

       روغن نارگیل

    روغن نارگیل، یکی از بهترین روغن‌های آبرسان است که به‌ عنوان درمان خشکی پوست صورت در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته استفاده از این روغن، تنها به این مورد ختم نمی‌شود و برای درمان خشکی پوست کل بدن نیز به‌ کار می‌رود.

    عسل

    عسل، یکی از قوی‌ترین نرم‌کننده‌های طبیعی است که در طب سنتی نیز بسیار کاربرد دارد. برای درمان خشکی پوست در پاییز می‌توانید مقداری عسل را روی آن بمالید و پس از ۱۰ دقیقه بشویید. استفاده از عسل، یک روش خانگی و طبیعی برای درمان سریع خشکی پوست صورت و بدن به‌ شمار می‌رود.

    روغن تخمه آفتابگردان

    روغن تخمه آفتابگردان به‌ عنوان درمان خانگی خشکی پوست صورت شناخته می‌شود. این روغن، حاوی ویتامین (E) است و بدون مسدود کردن منافذ پوست، موجب نرمی و لطافت آن می‌شود. 

       شست و شوی روزانه پوست

    در طول روز، حداکثر دو بار صورت خود را با شوینده ملایم بشویید. در صورتی که دچار تعریق شده‌اید یا آرایش کرده‌اید با استفاده از یک پاک کننده بدون الکل، صورت خود را تمیز کنید. چنانچه پوست به شدت حساسی دارید، تنها یک بار، عصر آن را با شوینده بشویید و در دفعات بعدی، تنها از آب استفاده کنید.

        ضد آفتاب

    برای درمان خشکی پوست در پاییز، سخاوتمندانه از ضد آفتاب‌هایی با (SPF30) به بالا استفاده کنید و هر دو ساعت یک بار آن را تمدید کنید.

        حمام کردن با آب ولرم

    جایگزین کردن آب ولرم با آب داغ برای استحمام و استفاده از شوینده‌های ملایم، لوسیون‌ها و کرم‌های مناسب، یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از خشکی پوست در پاییز است. برای تأثیر بیشتر، بهتر است مرطوب کننده‌ها را روی پوست نمدار بمالید.

       مرطوب کننده مناسب 

    برای درمان خشکی پوست صورت، بدن و سر به دنبال محصولاتی حاوی سرامید، هیالورونیک، اوره، گلیسیرین و ترکیبات غیر حساسیت زا باشید و از محصولات خشن حاوی سدیم لوریل سولفات، استفاده نکنید.

        رطوبت رسان خانگی

    برای پیشگیری از خشکی پوست در پاییز، بهتر است با یک دستگاه رطوبت رسان، رطوبت محیط را افزایش دهید.

    نکات تغذیه‌ای برای حفظ رطوبت پوست

    نکات تغذیه‌ای برای حفظ رطوبت پوست

    تغذیۀ مناسب می‌تواند در درمان خشکی پوست بدن و صورت، عملکرد موثری داشته باشد. پس باید غذاهایی مصرف کنید که مقادیر زیادی از آن‌ها را آب تشکیل داده است. همچنین، سبزی‌های تازه و میوه‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

    متخصصان پوست، توصیه می‌کنند برای جلوگیری از خشکی پوست در پاییز، از غذاها و خوراکی‌هایی استفاده کنید که حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌های (C و  D) باشند. در ضمن می‌توانید روغن زیتون را به غذاهای خود اضافه کنید. این روغن، منبعی غنی از ویتامین (E) و چربی‌های اشباع‌ نشده است که در آبرسانی و حفظ سلامت پوست، نقش مؤثری دارد.

    ماهی‌های چرب مانند قزل‌ آلا، سالمون و آزاد، بذر کتان و گردو امگا ۳ بالایی دارند که مصرف آن می‌تواند به بهبود سلامت پوست، کمک کند.

    مشاوره با متخصص پوست

    مشاوره با متخصص پوست

    با شدت‌ یافتن خشکی پوست در پاییز، گاهی درمان‌های خانگی نیز تأثیر چندانی ندارند. چنانچه علائم شما با  این درمان‌ها تسکین نیافت، باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

    هنگامی‌ که به متخصص مراجعه می‌کنید، پمادی را برای شما تجویز می‌کند تا شدت علائم خشکی مانند خارش، سوزش، قرمزی و پوسته‌ پوسته‌ شدن را کاهش دهد. به‌ طور معمول، بهترین پماد برای خشکی پوست صورت، می‌تواند در برطرف‌شدن این عارضه، مؤثر باشد. به‌ همین‌ سبب، مشاوره با متخصص پوست خبره می‌تواند مطمئن‌ترین راه یافتن اسم پماد برای خشکی پوست صورت باشد. در این زمینه می‌توانید از قابلیت کلینیک هرلایف بهره مند شوید.

    چنانچه علت خشک‌ شدن پوست صورت و بدن، موارد رایج باشند این درمان‌ها، اثر مثبتی دارند؛ مگر آنکه پزشک، بیماری خاصی را تشخیص دهد. در این‌ صورت، آزمایش‌های لازم را تجویز می‌کند.

    مراقبت از پوست هنگام فعالیت‌های بیرونی

    برای مراقبت از پوست باید از یک روتین منظم پوست استفاده کنید:

    •  روتین پوستی ساده داشته باشید
    •  ضد آفتاب مناسب بزنید
    •  به‌ هیچ‌ عنوان با دست‌های آلوده، صورت خود را لمس نکنید
    • به مقدار کافی آب بنوشید
    • پس از بازگشت به خانه با یک پاک‌ کنندۀ ملایم، صورت خود را از آلودگی‌ها تمیز کنید
    • سپس با شویندۀ مناسب بشویید و روتین پوستی خود را انجام دهید

    نکات مهم دربارۀ خشکی پوست در پاییز

    • خشک شدن پوست می‌تواند به‌ دلایلی چون تغییرات آب‌ وهوایی، استفاده از حمام داغ، بادهای تند و تیز فصول سرد و تفاوت دمای خانه و بیرون رخ دهد.
    • داشتن یک روتین مناسب در هر فصل، نشانه‌ای از تجمل‌ گرایی نیست و یک نیاز ضروری برای پوست به‌ شمار می‌رود. 
    • استفاده از شوینده‌های ملایم، آبرسان‌ها، مرطوب‌ کننده‌ها و روغن‌های طبیعی و مناسب پوست می‌توانند طراوت و شادابی پوست را حتی در سردترین ماه‌های سال نیز حفظ کنند.
    • شما برای مشورت آسان با پزشک‌های متخصص می‌توانید از قابلیت کلینیک آنلاین هرلایف استفاده کنید.

    پرسش‌های پرتکرار

    دلایل خشکی پوست در پاییز چیست؟

    تغییرات آب‌ و هوایی، تفاوت دمای خانه و بیرون، حمام داغ، بادهای سرد و پوشیدن لباس‌های ضخیم و گرم از مهم‌ترین دلایل به شمار می‌روند.

    درمان سریع خانگی برای خشکی پوست چیست؟

    نوشیدن آب کافی، استفاده از روغن‌های طبیعی مانند نارگیل و زیتون، ماسک عسل، شست و شوی روزانه پوست، استفاده از مرطوب کننده و ضد آفتاب‌های مناسب، دوش آب ولرم و دستگاه رطوبت رسان، سریع‌ترین راه‌های درمان خانگی به‌ شمار می‌روند.

    چگونه از پوست خود در برابر عوامل بیرونی مراقبت کنیم؟

    با انجام یک روتین ساده، استفاده از ضد آفتاب مناسب و لمس نکردن پوست با دست‌های آلوده، به‌ راحتی می‌توانید در برابر عوامل بیرونی از پوست، مراقبت کنید.