هرلایف بلاگ چرخه قاعدگی پریود بررسی تأثیر تغییر فصل بر پریود و چگونگی آن

بررسی تأثیر تغییر فصل بر پریود و چگونگی آن


تأثیر تغییر فصل بر پریود

تغییرات فصلی روی چیزهای زیادی تأثیر می‌گذارند، متابولیسم، خلق و خو و حتی قاعدگی از جمله مواردی هستند که متأثر از تغییر فصل خواهند بود. اما چه کسی فکر می‌کرد که طول دورهٔ قاعدگی نیز می‌تواند با تغییر فصل تغییر کند؟ 

در واقع تغییرات سبک زندگی در فصول مختلف سال یکی از عوامل اصلی تعیین زمان پریود شدن و همچنین تأثیر آن بر بدن یک خانم خواهد بود. در این مطلب همراه ما باشید تا بیشتر در مورد این موضوع و مسائل مربوط به آن بحث کنیم.

عوامل تأثیرگذار بر چرخهٔ قاعدگی

بسیاری از چیزها می‌توانند نظم چرخهٔ پریود شما را به هم بریزند، از استرس گرفته تا سفر، تعداد زیادی از عوامل دخیل هستند. اگر در شرایط آب و هوایی با تغییرات شدید فصلی مانند آب و هوای مناطق مختلف ایران زندگی می‌کنید، به احتمال زیاد چرخهٔ قاعدگی شما نیز با تغییراتی همراه خواهد بود. اما این تمام چیزی نیست که باعث نوسانات دوره‌های شما می‌شود. 

تغییرات سبک زندگی در فصول مختلف سال عامل اصلی تعیین زمان پریود شدن شما و همچنین تأثیر آن بر شما هستند. اگر قاعدگی شما در زمستان حاد است، در واقع دلیلی برای آن وجود دارد. به این ترتیب اختلالات یا تغییرات در برنامه روزانه ناشی از تغییر فصل می‌تواند بر چرخهٔ قاعدگی شما تأثیر بگذارد. چند نمونه از عوامل سبک زندگی عبارتند از:

  • استرس
  • افزایش یا کاهش وزن قابل توجه
  • روتین‌های ورزشی که منجر به ایجاد چربی بسیار کم بدن می‌شود (دوندگان مسافت طولانی، رقصنده‌ها یا ژیمناست‌ها)

تغییر فصل و تأخیر پریود هم یکی از عواملی هستند که ممکن است خانم‌ها با آن مواجه شوند. همچنین درد پریود در فصول مختلف می‌تواند متفاوت باشد. نه تنها درد، بلکه دوره پریود نیز یک تجربهٔ کاملاً متفاوت از فصلی به فصل دیگر است.
زنان برای رسیدن به بزرگسالی مسائل زیادی را پشت سر می‌گذارند و این یک امر طبیعی است. رشد ناگهانی موهای تناسلی، آکنه، تغییرات بدن و موارد دیگر، همگی ناشی از تغییرات هورمونی هستند که تا حدی بر اثر تغییر فصل ایجاد می‌شوند. اما مهم‌ترین این تغییرات پریود شدن زنان است.

تأثیر تغییر فصل بر پریود، چرا مؤثر است؟

تغییرات فصلی روی بسیاری از چیزها، حتی دوره‌های قاعدگی شما تأثیر می‌گذارند. دوره‌های پریود یک زن نه تنها در فصول گوناگون با درجات مختلفی از درد بروز می‌کنند، بلکه با تغییر فصول، طولانی‌تر و کوتاه‌تر می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند که نور خورشید یا کمبود آن در واقع می‌تواند طول دورهٔ قاعدگی شما را تغییر دهد. گفته شده که فعالیت تخمدان در تابستان نسبت به زمستان بیشتر است.
این به دلیل افزایش در معرض بودن نور خورشید قبل از تخمک گذاری است. نور آفتاب به بدن کمک می‌کند تا ترشح «هورمون محرک فولیکول» (FHS) را افزایش دهد، هورمونی که به تنظیم عملکردهای تولید مثلی بدن کمک می‌کند.

از این رو، ممکن است این اتفاق بیفتد که در طول زمستان تخمک گذاری کمتری داشته باشید و در مقایسه با فصل تابستان، چرخهٔ قاعدگی طولانی‌تر شود. علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی با تغییر عملکرد متابولیک بدن که به عدم تعادل هورمونی مربوط می‌شود، بر دوره‌های شما تأثیر می‌گذارند. در واقع وقتی از نظر جغرافیایی به مکانی منتقل می‌شوید که هوا گرم یا سرد است، بدنتان به طور خودکار تنظیم نمی‌شود.

در نتیجه، چرخه‌های شما نیز به دلیل تغییرات رفتاری تغییر می‌کنند. همچنین برخی از چیزهایی که ما آنها را با ماه‌های سردتر مرتبط می‌کنیم، مانند ورزش کمتر، خوردن غذاهای پرچرب و شیرین، می‌توانند درد پریود و سایر علائم (PMS) مانند نفخ، آکنه، درد سینه، سردرد و بدخلقی را افزایش دهند.

مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان زنان و زایمان

تأثیر هوای سرد بر پریود

تأثیر هوای سرد بر پریود

با فرا رسیدن زمستان، بسیاری از زنان متوجه تغییراتی در چرخهٔ قاعدگی خود می‌شوند. هوای سرد می‌تواند پریود آنها را به طرق مختلف مختل کند. اما ممکن است تعجب کنید، چرا این اتفاق می‌افتد؟ تأثیر هوای سرد بر قاعدگی چگونه است؟

هوای سرد در واقع می‌تواند بر چرخهٔ قاعدگی شما تأثیر بگذارد. فقدان آفتاب در طول زمستان به طور قابل توجهی بر سیستم غدد درون ریز که هورمون‌های مسئول تنظیم قاعدگی را کنترل می‌کنند، تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، ممکن است تغییراتی را همچون چرخه‌های کوتاه‌تر یا جریان‌های سنگین‌تر را در چرخهٔ قاعدگی خود تجربه کنید. این بدان معناست که پریود در زمستان ممکن است زودتر از حد انتظار فرا برسد یا بیشتر از حد معمول با خونریزی همراه باشد.

تغییرات هورمونی در فصل سرد

در طول زمستان، کاهش در معرض نور طبیعی خورشید سطح سروتونین و ملاتونین را مختل می‌کند. این عدم تعادل هورمونی می‌تواند منجر به پریودهای سنگین شود زیرا این هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم چرخهٔ قاعدگی دارند. علاوه بر این، با سرد شدن هوا، رگ‌های خونی فشرده می‌شوند و مسیر باریک‌تری برای جریان خون باقی می‌ماند. همین امر منجر به ایجاد قاعدگی سنگین‌تر می‌شود.

تأثیر سرما بر انقباضات رحمی

هوای سرد همچنین می‌تواند باعث درد شدید قاعدگی شود. درد بیش از حد در طول قاعدگی که معمولاً به عنوان دیسمنوره شناخته می‌شود، اغلب به دلیل ترشح موادی شبیه هورمون، به نام پروستاگلاندین‌ها ایجاد می‌شود. هوای سرد می‌تواند باعث افزایش این مواد شده و منجر به گرفتگی دردناک‌تر شود.
به علاوه، انقباض رگ‌های خونی در هوای سرد دردهای قاعدگی را تشدید می‌کند. بنابراین، اگر در طول زمستان گرفتگی‌های شدیدتری را تجربه می‌کنید، بدانید که این فقط شما نیستید، بسیاری از زنان تجربیات مشابهی را گزارش می‌دهند.

تأثیر هوای گرم بر پریود

تأثیر هوای گرم بر پریود

وقتی صحبت از تاثیر گرمای هوا بر پریود به میان می‌آید، مهم است به یاد داشته باشید که تجربیات هر کسی می‌تواند متفاوت باشد. دمای بالا در طول تابستان می‌تواند منجر به افزایش دمای کلی بدن شود. افزایش دمای بدن به طور بالقوه می‌تواند با برهم زدن تعادل هورمونی بر چرخهٔ شما تأثیر بگذارد. 

ممکن است باعث ناهماهنگی در زمان قاعدگی شود یا منجر به تغییر در طول یا شدت جریان قاعدگی شود. در حالی که تحقیقات علمی زیادی به طور خاص روی این موضوع متمرکز نشده‌اند، چند احتمال وجود دارند که تأثیر گرمای تابستان را بر چرخهٔ قاعدگی نشان می‌دهند:

استرس و تعادل هورمونی

مهم است که بدانید هوای گرم باعث ایجاد استرس همراه با نشانه‌های فیزیکی و روانی می‌شود. ترکیبی از دمای بالا و شرایط ناخوشایند می‌تواند به شما فشار وارد کند. استرس، چه به آب و هوا یا عوامل دیگر مرتبط باشد، این پتانسیل را دارد که تعادل ظریف هورمون‌ها را در بدن شما مختل کند.

هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم چرخهٔ قاعدگی شما دارند. هر گونه تغییر یا اختلال قابل توجه در سطح هورمون می‌تواند منجر به بی نظمی در دوره‌های شما شود. بنابراین، اگر گرمای تابستان استرس یا ناراحتی زیادی برای شما ایجاد می‌کند، ممکن است بر طول چرخهٔ قاعدگی شما تأثیر بگذارد. ممکن است تغییراتی در زمان قاعدگی یا حتی تغییر در شدت جریان خود داشته باشید.

حساسیت به دما

حساسیت به دما

بدن برخی از زنان نسبت به تغییرات دما از جمله گرمای تابستان حساس‌تر است. این حساسیت می‌تواند منجر به ناراحتی، خستگی و اختلال در الگوهای خواب شود. تعادل ظریف هورمونی در بدن در شکل گیری این احساسات تأثیر می‌گذارند و به طور بالقوه نظم و همچنین مدت و شدت پریود را در تابستان تحت تأثیر قرار می‌دهد.
با این حال، مهم است توجه داشته باشید که حساسیت هر فرد به تغییرات دما منحصر به فرد است و عوامل دیگری مانند استرس، سبک زندگی و سطوح هورمونی فردی نیز می‌توانند بر سلامت قاعدگی تأثیر بگذارند.

هیدراتاسیون و تعادل مایعات

اطمینان از هیدراته ماندن برای سلامت کلی شما از جمله سلامت قاعدگی بسیار مهم است. در طول تابستان، گرما می‌تواند شدید باشد و وقتی خانمی بیشتر عرق می‌کند، بدن مایعات خود را از دست می‌دهد. این مانند سیستم تهویه مطبوع طبیعی بدن خانم‌هاست! اما اگر مایعات کافی برای جبران دی هیدراته بودن، مصرف نکند، ممکن است بدن دچار کم آبی شود.

تعریق کاملاً طبیعی است و به بدن شما کمک می‌کند تا دمای خود را تنظیم کند. با این حال، هنگامی که در هوای گرم زیاد عرق می‌کنید، می‌توانید الکترولیت‌ها و مواد معدنی مهمی را که بدن برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد، از دست بدهید.
این مواد نقش مهمی در حفظ تعادل هورمونی مناسب و حفظ سلامت بدن شما دارند. اگر به دلیل تعریق بیش از حد در الکترولیت‌های شما عدم تعادل وجود داشته باشد، به طور بالقوه می‌تواند بر دقت و کیفیت چرخهٔ قاعدگی شما تأثیر بگذارد.

ورزش و سطح فعالیت

تابستان اغلب فعالیت‌ها و ورزش‌ در فضای باز را می‌طلبد. ورزش منظم به طور کلی برای سلامت قاعدگی مفید است. با این حال، اگر ورزش بیش از حد انجام می‌دهید یا آن را با گرمای شدید ترکیب می‌کنید، این روند می‌تواند بر سطح هورمون‌ها و به نوبه خود بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد.

به یاد داشته باشید که این موارد کلی هستند و در هر فرد منحصر به فرد است. تجربیات شما ممکن است متفاوت باشد. اما همهٔ افراد به یک اندازه تحت تأثیر گرمای تابستان قرار نخواهند گرفت. اگر متوجه تغییرات قابل توجهی در چرخهٔ قاعدگی خود شده‌اید یا هر گونه نگرانی دارید، بهترین راهکار این است که با یک متخصص زنان مشورت کنید. آنها می‌توانند مشاوره و راهنمایی شخصی بر اساس موقعیت خاص شما ارائه دهند.

پریود در فصل بهار

پریود در فصل بهار

هوای بهاری به ویژه بارانی می‌تواند بر جریان و طول دورهٔ شما تأثیر بگذارد. در حالی که تحقیقات علمی محدودی در مورد این موضوع وجود دارند، اما همچنان بسیاری از زنان تغییرات در چرخهٔ قاعدگی خود را در هوای بارانی گزارش می‌کنند. برخی از زنان ممکن است عقب افتادن پریود در فصل بهار را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر شاید متوجه جریان شدیدتر یا سبک‌تر خونریزی پریود شوند.

یکی از توضیحات ممکن برای این موضوع «تأثیر تغییرات فشار جو» است. هوای بارانی اغلب منجر به کاهش فشار اتمسفر می‌شود که می‌تواند کمی بر رگ‌های خونی رحم تأثیر بگذارد. این امر به طور بالقوه می‌تواند مدت و شدت پریود شما را تغییر دهد.
این نکته ضروری است که اثرات هوای بارانی در چرخهٔ قاعدگی شما می‌توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند. برخی از زنان ممکن است اصلاً متوجه هیچ تغییری نشوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تأثیر قابل توجهی را تجربه کنند.

مقابله با تأثیر تغییر فصل بر پریود و مدیریت آن

  • در پایان، اگرچه آب و هوا بر چرخهٔ قاعدگی شما تأثیر می‌گذارد، اما عواملی مانند استرس، سفر و تغییر در رژیم غذایی، ورزش و الگوی خواب نیز اغلب با تغییرات فصول منطبق هستند و به تغییرات در چرخهٔ قاعدگی کمک می‌کنند.
  • بهترین راه برای مقابله با این تغییرات، تا حد امکان، پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم بوده و اینکه مطمئن شوید به طور منظم ورزش می‌کنید. هرچه سطح تناسب اندام شما بالاتر باشد، توانایی شما برای کنترل و مقابله با علائم (PMS) بهتر خواهد بود.
  • سعی کنید در هر شرایطی اهداف و چشم انداز خود را حفظ کنید. کارهایی که خوشحالتان می‌کند به خاطر بسپارید و بدون توجه به گرم یا سرد بودن هوا، آن‌ها را همراه با ورزش در فضای باز، هرچند کوتاه دنبال کنید.
  • در نهایت نیز سعی کنید تاریخ پریود خود را هر ماه یادداشت کنید تا در صورت عقب افتادن پریود و بی نظمی آن زودتر مطلع شوید. برای این منظور می‌توان اپلیکیشن هرلایف را نصب کرد و از تقویم پریود آن استفاده کرد.

پرسش‌های پرتکرار

آیا زمستان بر علائم (PMS) تأثیر می‌گذارد؟

بله. علائم سندروم پیش از قاعدگی می‌توانند در زمستان بدتر شوند. کمبود نور خورشید و تغییرات کلی در شیوه زندگی به دلیل هوای سرد می تواند برای (PMS) و قاعدگی خانم‌ها اثر منفی داشته باشد.

‌چگونه می‌توان تغییرات قاعدگی را در هوای سرد مدیریت کرد؟

در حالی که نمی‌توانید آب و هوا را کنترل کنید، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای مدیریت مؤثر تغییرات قاعدگی در طول فصل سرد انجام دهید. حفظ یک رژیم غذایی سالم، هیدراته ماندن، خواب کافی و ورزش منظم می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها و کاهش علائم پریود کمک کند.

آیا تغییر فصل‌ها بر دوره پریود تأثیر می‌گذارند؟

بله. چرخهٔ قاعدگی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، استرس، سبک زندگی و حتی تغییر فصل‌ شناخته شده است.