شورت پریود را میتوان جایگزین خوبی برای تامپون، پد و دیگر محصولات روزهای پریود دانست. این شورتها را به راحتی میتوان استفاده کرد و با صرفه جویی در هزینه، روزهای پریود یا حتی پس از زایمان را به کمک آنها گذراند. برای بسیاری از ما زنان اهمیت شورتهای پریود به دلیل سازگاری آنها با محیط زیست است. به جای استفاده از حجم عظیمی از محصولات یکبار مصرف در هر ماه، میتوان از شورتهای پریود استفاده کرد و علاوه بر هر چیز دیگر، پد یا تامپونهای چسبناک را تجربه نکرد. در این مقاله به بررسی شورتهای پریود و نکات مهم دربارهی آن میپردازیم.
کارکرد و تعریف شورت پریود
شورت پریود، لباسهای زیر قابل استفاده در روزهای پریود هستند که استفاده از آنها باعث میشوند از محصولات یک بار مصرفی مثل پد یا تامپون استفاده نکنیم یا اینکه کمتر به سراغشان برویم. البته برخی از ما ترجیح میدهیم که فقط در روزهای سبکتر خونریزی پریود از این شورتها استفاده کنیم و در روزهایی که با خونریزی شدید روبرو هستیم از آنها به عنوان یک پشتیبان استفاده کنیم. شورتهای پریود با لایههای اضافی و پارچههای مخصوص در ناحیهی فاق ظاهرشان از لباسهای زیر معمولی کمی متفاوت است و میتوانیم آنها را بشوییم و دوباره بپوشیم و بارها از آنها استفاده کنیم.
نحوهی عملکرد شورت پریود
شورتهای پریود مادهی جاذبی دارند که کار یک یا دو تامپون را کرده و رطوبت را جذب میکنند. این لباسها یک لایه برای جلوگیری از هر گونه نشت یا لکه نیز دارند. بسیاری از ما فکر میکنیم که شورتهای پریود قابل اعتماد نیستند. شاید برای اطمینان یافتن به این لباسها بهتر است که اول از روزهای سبکتر شروع کنیم. یک راه دیگر آن است که در روزهای سنگینتر پریود از آنها به عنوان یک پشتیبان استفاده کنیم.
میکا هولندر (Meika Hollender)، بنیانگذار و رئیس شرکت سیستین (Sustain) است (این شرکت تولیدکنندهی شورتهای پریود است)، هولندر میگوید: «یک راه عالی برای آزمایش شورتهای پریود این است که در روزهایی که خونریزی سبک دارید، آن را یک شب کامل بپوشید. اگر امتحان خودش را خوب پس داد دیگر با خیال راحت آن را میپوشید. علاوه بر این میتوانید از این لباسها در روزهای سنگین پریود به عنوان یک پشتیبان بسیار خوب استفاده کنید.»
شورت پریود و نشت به لباس
یکی از بزرگترین نگرانیهای افرادی که به تازگی دارند از شورتهای پریود استفاده میکنند مسالهی نشت خون و لکه به لباس است. آنها این پرسش را مدام با خودشان تکرار میکنند که آیا اگر فقط از این شورتها استفاده کنم شاهد نشت خون به لباسم نخواهم بود؟ مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که به منظور به حداقل رساندن احتمال نشت، عرض فاق شورت پریود خود را بیشتر از شورت معمولی در نظر بگیرید. اگر فاق شورت بسیار باریک باشد، امکان نشت ترشحات به داخل شلوار بیشتر است. برای اینکه بتوانیم تجسم بهتری داشته باشیم میتوان گفت که شورت پریود با فاق پهن و بلند شبیه به گذاشتن پد بالدار است و اگر فاق کوتاه باشد شبیه همان وضعیتی است که پد بدون بال استفاده میکنیم.
از طرف دیگر، شورتهای پریود هم مانند تامپون که باید هر چند ساعت یک بار عوض شوند، نیاز به تغییر دارند. هرچند که این زمان به میزان جذب شورت هم بستگی دارد. اگر شورتی انتخاب کنیم که جذب کمتری داشته باشند، هر چند ساعت یک بار ممکن است نیاز باشد که لباس را عوض کنیم. از طرف دیگر، شورتهای با جذب بالا برای ساعتهای زیادی ما را راحت میگذارند و نیازی به نگرانی در مورد تغییر آنها در طول روز نخواهیم داشت.
راحتی شورت پریود اهمیت دارد
اگر قرار است در روزهای پریود، از شورتهای پریود استفاده کنیم احتمالا هیچ چیز برایمان مهمتر از این نخواهد بود که از پوشیدن آنها در طول روز احساس ناراحتی نکنیم.
عوامل مهمی وجود دارد که بر میزان راحتی این شورتها تاثیر میگذارند که عبارتند از سرعت جذب، ضخامت، داشتن متریالی که امکان تنفس به پوست را میدهد و کش دور کمر.
اگر خون به سرعت جذب نشود، روی پوست احساس رطوبت میکنیم و چنین اتفاقی کاملا ناخوشایند است. انتخاب شورتهایی که لایههای بیرونیشان رطوبت بالا را جذب میکنند نکتهی بسیار مهمی است که باید به آن توجه کنیم. همچنین خوب است که شورتهای پریود از پارچههای قابل تنفس ساخته شوند. در این صورت میتوانیم آنها را در تمام طول سال بدون احساس گرما و گرفتگی بپوشیم.
همچنین شورتهای پریود نباید کمربند یا کش کمری خیلی نازکی داشته باشند زیرا کمر زیر فشار این کمربند جمع میشود و احساس ناراحتی به ما دست میدهد.
نکتهی مهم دیگر مسالهی ضدبو بودن است. نوارهای بهداشتی یکبارمصرف یا تامپونها از مواد شیمیایی کلر سنگین برای جلوگیری از بوی بد استفاده میکنند. اما شورتهای پریود در این زمینه سالمتر هستند. بهتر از شورتهایی استفاده کنیم که مطمئن هستیم ضدبو هستند.
نگرانیهای بهداشتی در مورد شورتهای پریود
برای بسیاری از ما مهمترین چیزی که دربارهی شورتهای پریود مطرح است، بهداشت آنهاست. به این منظور باید مطمئن باشیم که شورت پریود، ضد باکتری باشد. در غیر این صورت، ممکن است حتی بعد از شستن باز هم بو بگیرند و روی فاقشان باکتری باقی بماند. یکی از مهمترین نشانههای تشخیص کیفیت شورتهای پریود، ماندن لکهی خون روی لباس است. اگر پس از شستن لباس هنوز هم لکههای خون روی لباس دیده شوند، آن لباس از کیفیت خوبی برخوردار نیست.
شستن و نگهداری از شورتهای پریود
یکی از دغدغههای اصلی بسیاری از ما شیوهی نگهداری و شستن شورتهای پریود است. بهترین حالت آن است که بتوانیم این لباسها را در ماشین لباسشویی بشوییم و در یک روز خشکش کنیم تا بتوانیم در طول پریود باز هم آنها را بپوشیم. بنابراین شورتهایی که میتوانند ظرف یک روز خشک شوند بهترین گزینهی ما هستند، زیرا میتوانیم حداقل سه بار در طول پریود از آن استفاده کنیم.
بیشتر شورتهای پریود دارای سه تا چهار لایه مواد هستند که خشکشدن آنها را سخت میکند. یکی از راههایی که میتوان با آن بر این مشکل غلبه کرد این است که شورت ضدآب بخریم. زیرا در غیر این صورت ممکن است هنگام پوشیدن مجدد آن در قسمت فاق احساس رطوبت کنیم. این رطوبت به آن دلیل است که اگرچه لباس خشک شده است اما قسمت های لایهای آن هنوز کاملاً خشک نشدهاند و رطوبت دارند.
یکی دیگر از راههای شستن شورتهای پریود این است که بلافاصله زیر آب سرد کمی با دست آنها را بشوییم و سپس در ماشین لباسشویی مجددا آنها را شستشو دهیم. بعد از آن باید این لباسها را در هوای آزاد بگذاریم تا خشک شوند.
اگرچه شورتهای پریود معمولا طوری طراحی شدهاند که ضد آلودگی هستند و اگر به درستی تمیز شوند نباید بوی بد بدهند، اما اگر نگران هریک از این موارد هستیم، میتوانیم قبل از شستشو در ماشین لباسشویی آنها را در مخلوط سرکه و آب خیس کنیم.
تعویض شورتهای پریود در خارج از خانه
مثل پد، تامپون یا هر محافظ دیگری، شورتهای پریود را هم میتوانیم در خارج از خانه عوض کنیم. یکی دو روز اول پریود روزهای سنگینی است و در این روزهاست که نیاز داریم تا لباس خشک و نو باشد تا در دانشگاه یا محل کار احساس راحتی کنیم. ، شما میخواهید آن احساس تازه و خشک را در تمام مدت کار یا مدرسه خود داشته باشید. اما مساله اینجاست که نمیدانیم لباسهای کثیف را کجا بگذاریم. بسیاری از ما به ناچار از کیسههای پلاستیکی استفاده میکنیم اما این کار هم با محیط زیست سازگار نیست و هم میتواند تا پایان روز کاری یا دانشگاه، باعث ایجاد بوی نامطبوع در فضا شود.
یکی از مهمترین دلایل استفاده از شورتهای پریود، به جای استفاده از پد یا تامپون یکبار مصرف، نگرانیهای زیست محیطی است. بنابراین نمیشود این اتفاق خوب و هدفمند را با استفاده از کیسههای پلاستیکی در هر بار استفاده از این لباسها، خدشهدار کرد. بهترین کار آن است که شورتهایی بخریم که همراهشان کیفهای ضدبو برای نگهداری لباسهای کثیف دارند. استفاده از این کیف هم کار را راحت میکند و هم میشود آن را با خود شورت در ماشین لباسشویی شست.
(مرتبط بخوانید: پریود شدن دختران در چه سنی اتفاق میافتد.)
تعداد مورد نیاز شورت پریود
اینکه چه تعداد شورت پریود نیاز داریم کاملا به میزان خونریزی و شدت پریود بستگی دارد. اگر میخواهیم که هر روز ناچار به شستشو نباشیم، یک مجموعهی پنج تا هفت عددی شورت پریود میتواند بسیار کمک کند. برای خواب هم میتوانیم یک جفت لباس در نظر بگیریم. بهتر است که لباسهای ویژهی خواب برش محکمتری داشته باشند یا پارچهشان کشی باشد. اگر لایهی اضافی هم داشته باشند میتوانند در برابر نشت از دو طرف و عقب لباس، کاملا مقاوم باشند. در هر صورت اما اصلیترین موضوع تعیینکننده در مورد تعداد شورتهای پریود مورد نیاز، میزان خونریزی پریود است.
سخن آخر
در طول چرخه پریود، روزهای پریود سختترین بخش آن هستند. استفاده از محصولاتی که بتواند امکان بالابردن کیفیت زندگی را در این روزها بالاتر ببرد میتواند به بهبود عملکرد ما زنان کمک کند. شورتهای پریود یکی از همین محصولات پرکاربرد است که با استفادهی دقیق از آن میتوانیم روزهای پریود را با آرامش بیشتری طی کنیم.