هرلایف بلاگ چرخه قاعدگی پریود قاعدگی یا پریود چیست و هنگام پریود چه اتفاقی در بدن می افتد؟

قاعدگی یا پریود چیست و هنگام پریود چه اتفاقی در بدن می افتد؟


پریود چیست؟

پریود چیست؟ چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد که خونریزی ماهیانه اتفاق می‌افتد؟ این‌ها سؤالاتی هستند که برای برخی از افراد پیش می‌آیند. در فرآیند پریود شدن اندام تناسلی، غدد درون ریز، مغز و عروق بیشترین نقش را دارند. اگر شما هم می‌خواهید اطلاعات کاملی درباره قاعدگی به دست آورید، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این مطلب از مجله هرلایف با ما همراه باشید.

پریود چیست؟

کلمه پریود به معنی دوره است. اما در حوزه سلامت، با نام‌های (خونریزی پریود یا قاعدگی) شناخته می‌شود که در انگلیسی (Menustruation) نام دارد. این دوره فرآیندی است که در ۵ تا ۷ روز اول چرخه عادت ماهانه رخ می‌دهد. در طی ۲۸ روز این چرخه تغییراتی در سطح هورمون‌ها و عملکرد تخمدان و رحم به وقوع می‌پیوندند که باعث ریزش دیواره رحم می‌شوند. همین فرآیند، عاملی است برای اینکه خانم‌ها از سن بلوغ جنسی با خون ریزی ماهانه مواجه شوند. آنچه دفع می‌شوند، در واقع خون و بخش‌هایی از دیواره رحم هستند که می‌شکنند و واژن مسیر خروج آنها از بدن به حساب می‌آید.

چرخه قاعدگی چیست و چطور کار می‌کند؟

چرخه قاعدگی یک فرآیند طبیعی است که هر ماه بدن زن را برای بارداری آماده می‌کند. این یک چرخه هورمونی است که توسط بسیاری از غدد و هورمون‌ها، از جمله استروژن و پروژسترون، کنترل می‌شود و از روز اول یک قاعدگی تا روز اول قاعدگی بعدی اندازه گیری می‌شود. متوسط ​​چرخه قاعدگی ۲۸ روز طول می‌کشد، اما می‌تواند بین ۲۱ تا ۴۵ روز باشد، به خصوص در چند سال اول قاعدگی زن که هنوز دوره‌ها منظم نیستند. یک سیکل اگر معمولاً هر ۲۴ تا ۳۸ روز اتفاق بیفتد، منظم در نظر گرفته می‌شود.

مراحل چرخه قاعدگی

مراحل مختلف سیکل قاعدگی چیست؟

چرخهٔ قاعدگی دارای چهار مرحله است که همراه با هم کار می‌کنند تا بدن را برای بارداری آماده کنند:

فاز قاعدگی

 این مرحله از اولین روز پریود شروع می‌شود و زمانی است که اگر بارداری اتفاق نیفتاده باشد پوشش داخلی رحم از طریق واژن می‌ریزد. اکثر زنان برای سه تا پنج روز خونریزی دارند، اما برخی از اوقات هم بین یک تا هفت روز طبیعی است.

فاز فولیکولی

این مرحله از روزی که پریود می‌شوید شروع می‌شود و در زمان تخمک‌گذاری به پایان می‌رسد (با فاز قاعدگی همپوشانی دارد و زمانی که تخمک‌گذاری می‌کنید به پایان می‌رسد). 

تخمک گذاری

این مرحله تقریباً در روز ۱۴ در یک چرخه قاعدگی ۲۸ روزه رخ می دهد اما ممکن است چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق بیافتد. این فاز کوتاه ترین فاز است.

فاز لوتئال

 این مرحله از حدود روز ۱۵ تا روز ۲۸ سیکل پریود ادامه دارد. در این فاز تخمک از تخمدان خارج می‌شود و شروع به حرکت از طریق لوله‌های فالوپ به سمت رحم می‌کند. اگر تخمک توسط اسپرم بارور شود و به دیوارهٔ رحم (لانه گزینی) بچسبد، باردار می‌شوید. اما اگر بارداری اتفاق نیفتد، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می‌یابد و پوشش ضخیم رحم می‌ریزد که همان قاعدگی است.

نگاهی کلی به سیکل قاعدگی

طول سیکل  پریود از روز اول خونریزی در یک سیکل تا اولین روز خونریزی در سیکل بعدی اندازه‌گیری می‌شود. تخمک گذاری معمولاً حدود ۱۴ روز قبل از پریود بعدی اتفاق می‌افتد، اما بسته به طول چرخه می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، در یک چرخهٔ ۲۸ روزه، تخمک گذاری معمولاً حدود روز ۱۴ است، در حالی که در یک چرخهٔ ۳۰ روزه حدود روز ۱۶ است.

چرخهٔ قاعدگی توسط هورمون‌هایی از جمله هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون لوتئینیزه کننده، استروژن و پروژسترون تنظیم می‌شود. غدهٔ هیپوفیز در پایه مغز، FSH تولید می‌کند که به تخمدان‌ها می‌گوید تخمک را برای تخمک گذاری آماده کنند. همانطور که فولیکول غالب رشد می‌کند، استروژن تولید می‌کند که درست قبل از تخمک گذاری به اوج خود می‌رسد.

این هورمون‌ها باعث ضخیم شدن پوشش داخلی رحم می‌شوند تا در صورت بارداری تخمک کاشته شود. اگر تخمک بارور نشود، پوشش داخلی آن شکسته شده و می‌ریزد، که همان خونریزی پریود یا قاعدگی شماست. درک مراحل مختلف چرخهٔ قاعدگی می‌تواند به شما کمک کند تا سلامت خود را کنترل کنید و شانس بارداری خود را افزایش دهید.

هدف از پریود شدن چیست؟

هدف از پریود شدن چیست؟

تغییرات ناشی از پریود گاهی با علائم آزار دهنده مانند درد بخش تحتانی شکم، خونریزی شدید، تغییرات خلق و خو و مواردی از این دست همراه هستند. به همین دلیل کلافه بودن از شرایط پریود شدن برای خانم‌ها امری طبیعی است. اما بهتر است بدانید که هدف از پریود برگشتن شرایط فیزیکی رحم به حالت عادی و خروج بخش‌های اضافی آن از بدن است.

بهتر است بگوییم که افزایش سطح استروژن در رشد سلول‌های دیواره رحمی تأثیر قابل توجهی دارد. به این منظور که در فاز فولیکولی که تخمک‌ها در تخمدان‌ها رشد می‌کنند، رحم نیز برای بارداری احتمالی و لانه گزینی تخم آماده می‌شود. اما اگر لقاح انجام نشود، دیگر نیاز نیست که رحم با دیواره‌های ضخیم و در حالت آماده باش باقی بماند. به محض کاهش استروژن، دیواره رحم شروع به ریزش می‌کند. در نتیجه پریود شدن رخ می‌دهد.

هر دوره قاعدگی چند روزه است؟

خونریزی پریود یا قاعدگی معمولاً ۵ روز طول می‌کشد. البته باید بدانید که پریود برای همه افراد به یک شکل نیست. عوامل مختلفی در عادت ماهانه مؤثر هستند. به همین دلیل بر اساس مطلبی علمی پریود خانم‌ها عموماً به مدت ۳ تا ۷ روز خواهد بود.

نکته مهمی را باید در نظر داشته باشید. این نکته به دختر خانم‌هایی مربوط می‌شود که به تازگی پریود شده‌اند. ماه‌ها زمان می‌برد تا این چرخه و به دنبال آن پریود طبق برنامه منظمی انجام شود. به همین دلیل درباره این گروه از افراد نمی‌توان اعلام کرد که دوره پریود چند روزه است.

فاصله طبیعی بین دو پریود چند روز است؟

اکنون می‌دانیم که پریود چیست و در دوره ۳ تا ۷ روزه اتفاق می‌افتد. این در حالی است که هر چرخه پریود در فاصله ۲۸ تا ۳۵ روز انجام می‌شود. بنابراین انتظار می‌رود که از پایان هر پریود تا آغاز پریود بعدی ۲۱ تا ۲۸ روز فاصله زمانی باشد. البته نباید فراموش کنید که گاهی این چرخه در فاصله ۲۱ تا ۳۸ روز تکرار می‌شود. برای خانم‌هایی که عادت ماهانه را در این بازه زمانی تجربه می‌کنند، فاصله پایان یک پریود تا آغاز پریود بعدی ممکن است ۱۴ تا ۳۱ روز باشد.

تغییرات بدن در زمان پریود

تغییرات بدن در زمان پریود

خونریزی پریود  یا قاعدگی تنها یک فاز از چهار فاز چرخه قاعدگی را شامل می‌شود. این دوره حداکثر ۷ روزه از همان روز اول چرخه بوده و همزمان با افزایش سطح هورمون پروژسترون است. از طرفی تخمکی که بارور نشده از طریق واژن از بدن خارج می‌شود. در این حالت دیواره رحم که در اواخر عادت ماهانه قبلی ضخیم و مقاوم شده، فرو می‌ریزد. سپس از لگن و مسیر واژن دفع خواهد شد. این تغییرات با درد در ناحیه تحتانی شکم همراه هستند.

اما علاوه بر آنچه گفته شد، خانم‌ها از شرایطی که در اواخر چرخه قاعدگی پیشین بوده، فاصله می‌گیرند. در واقع بدن با توجه به اینکه لقاحی صورت نگرفته، به حالت عادی باز می‌گردد. تورم و درد در ناحیه سینه‌ها حس می‌شوند. این موارد تنها علائم انگشت شماری از تغییرات بدن در زمان عادت ماهانه هستند. در ادامه به تغییراتی در بدن اشاره می‌کنیم که خانم‌ها در اولین فاز از عادت ماهانه تجربه می‌کنند.

سینه‌های حساس، شایع‌ترین تغییر پریود

تغییرات هورمونی مهم‌ترین بخش از فرآیندهایی هستند که در دوره قاعدگی رخ می‌‌دهند. تغییر سطح استروژن باعث بزرگ شدن مجاری سینه و تورم غدد شیری پستان‌ها می‌شود. هر دو اتفاق باعث حساس و دردناک شدن سینه می‌شوند. البته باید متذکر شویم که افزایش سطح استروژن در نیمه دوم چرخه پریود به بیشترین سطح خود می‌رسد. به همین دلیل دردناک و حساس بودن سینه‌ها پیش از شروع پریود قابل درک است. اما در دوره خونریزی پریود کمتر از نیمه دوم چرخه قاعدگی است.

تورم و نفخ

علامت دیگری که در زمان پریود به عنوان تغییر در بدن تجربه می‌کنیم، احتباس مایع و تورم است. در واقع افزایش سطح پروژسترون در اواخر چرخه عادت ماهانه روی عملکرد غدد فوق کلیوی اثر می‌گذارد. در نتیجه هورمون آلدوسترون ترشح می‌شود. این هورمون با تأثیر بر کلیه، باعث جذب آب و نمک می‌شود. به همین دلیل یکی از تغییرات بدنی احتباس مایع است. به دنبال آن نفخ و تورم در دست، لگن و پاها هم رخ می‌دهد.

درد عضلانی در زمان پریود

افزایش سطح پروژسترون در نیمه دوم چرخه قاعدگی باعث تضعیف و سرکوب سیستم ایمنی بدن می‌شود. در نتیجه بدن بیشتر در خطر ویروس‌ها و عوامل بیماری زا قرار می‌گیرد. این مسئله به آنفولانزای پریود معروف است. اما ارتباط این نوع از ضعف سیستم ایمنی با درد عضلانی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که عضلات و مفاصل تلاش می‌کنند تا به کمک سیستم ایمنی بیایند و انرژی خود را صرف بهبود سیستم ایمنی می‌کنند. به همین دلیل درد عضلانی در دوره پریود امری شایع است.

درد مفاصل در آغاز عادت ماهانه

استروژن هورمونی مؤثر برای روان کردن مفاصل مهم است. سطوح پایین این هورمون می‌تواند باعث کاهش سطح آب در بافت‌های عضلانی و مفاصل شود. در نتیجه اصطکاک مفاصل و به دنبال آن درد مفاصل افزایش می‌یابد.

سردرد در زمان عادت ماهانه

سردرد ناشی از تغییراتی است که در زمان پریود در خانم‌ها رخ می‌دهد. ترشح هورمون پروستاگلاندین از رحم باعث دردهایی در زمان پریود شده و از طرفی این هورمون وارد خون می‌شود. در نتیجه تأثیر التهابی آن در اندام‌های مختلف مشاهده خواهد شد. اما سردرد هم ناشی از این التهاب‌هایی است که در اندام‌های مختلف وجود دارند.

درد در ناحیه شکم و کمر

پیش از این به ترشح هورمون پروستاگلاندین اشاره کردیم. تأثیر التهابی این هورمون در ناحیه کمر و شکم دلیل مهمی برای درد در این نواحی محسوب می‌شود. هرچه سطح این هورمون در خون بیشتر شود، احتمال درد شکمی بیشتر خواهد بود.

آکنه و جوش در زمان پریود

آکنه و جوش در زمان پریود

دقیقاً پیش از شروع قاعدگی، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می‌یابد. این موضوع می‌تواند غدد چربی را در پوست شما تحریک کند تا سبوم (چربی سطحی پوست) بیشتری ترشح کنند. به همین دلیل پوست چرب‌تر شده و جوش و آکنه در زمان پریود روی پوست بیشتر ظاهر می‌شوند. البته نباید موضوع دیگری را فراموش کنیم. آن هم افزایش التهاب پوست و تولید باکتری‌های مولد آکنه است که در نتیجه تغییر در سطح استروژن و پروژسترون روی می‌دهند.

بد خوابی هنگام پریود

بی خوابی پریود وضعیتی است که می‌تواند از چندین روز قبل از عادت ماهانه شروع شود و تا دوره پریود شدن ادامه یابد. اختلالات مربوط به سندروم پیش از عادت ماهانه یکی از مهم‌ترین علل بد خوابی‌های دوره پریود به حساب می‌آید.

خستگی و کمبود انرژی

پیش از پریود سطح استروژن به حد چشم گیری کاهش می‌یابد. همین موضوع در میزان سطح انرژی بدن هنگام پریود شدن مؤثر است.  اما از روزهایی در این چرخه که سطح استروژن افزایش می‌یابد، مشکل کمبود انرژی و خستگی رفع خواهد شد.

تأثیر چرخه قاعدگی بر احساسات و سطح انرژی

تأثیر چرخه قاعدگی بر احساسات و سطح انرژی

گذراندن یک چرخه قاعدگی کامل می‌تواند با انواع علائم همراه باشد که برخی از آنها بیشتر از سایرین قابل توجه هستند. یکی از مواردی که ممکن است از آن آگاه نباشید تغییر سطح انرژی است که می‌تواند بر نحوه خواب، کار، ورزش و معاشرت شما تأثیر بگذارد. زمانی که قاعدگی شما شروع می‌شود، سطح استروژن و پروژسترون شما به پایین‌ترین حد خود می‌رسد. شناخته شده است که این باعث کاهش انرژی می‌شود.

اگر شما نیز گرفتگی عضلات را تجربه می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که چند روز اول پریود زمانی برای استراحت است تا فعالیت سریع که بیشتر باعث تضعیف بدن شود. با افزایش سطح استروژن در مرحله فولیکولی چرخه، باید احساس شادی و انرژی بیشتری داشته باشید. وقتی به تخمک گذاری نزدیک می‌شوید، سطح استروژن شما در بالاترین حد خود خواهد بود. در این زمان باید دریابید که خلق و خوی شما خوب است و انرژی بالایی دارید.

پس از تخمک گذاری، در مرحله لوتئال، با افزایش پروژسترون، سطح استروژن شروع به کاهش می‌کند. برای اکثر زنان، این مشکل‌ترین بخش چرخه است. این به این دلیل است که پروژسترون در مقایسه با استروژن اثر “افسردگی” دارد و ممکن است منجر به کاهش انرژی و خلق و خوی ضعیف شود.

سیستم ایمنی در دوران پریود چگونه است؟

در طول ۲۰ سال گذشته، مطالعات متعدد نشان داده‌اند که دفاع ایمنی بدن شما در نیمهٔ دوم چرخه، فاز لوتئال، کاهش می‌یابد. در فاصلهٔ زمانی بین تخمک گذاری و شروع پریود، پاسخ ایمنی بدن به عوامل بیماری زا خفیف‌تر است و در این زمان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستید.

تعامل بین هورمون‌ها و سیستم ایمنی بدن زن هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است. البته از قبل مشخص شده است که سطح بالای استروژن در مرحلهٔ اول چرخهٔ شما (فاز فولیکولی) باعث تغییرات خاصی در سیستم ایمنی بدن می‌شود. استروژن با سلول‌های ایمنی از جمله  با اتصال به گیرنده‌های خارجی آنها و تأثیرگذاری بر فرآیندهای سلولی داخلی تعامل می‌کند. این تعامل منجر به واکنش‌های التهابی می‌شود و دفاع شما را در برابر عوامل بیماری زا بالقوه تقویت می‌کند.

به طور کلی، دختران و زنان از نظر آماری سیستم ایمنی قوی‌تری نسبت به مردان و پسران دارند. این تفاوت‌ها به ویژه در نیمه اول چرخهٔ قاعدگی بسیار زیاد است. متأسفانه، بخشی از جمعیت زنان نیز بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های خودایمنی و آلرژی‌ها هستند، که یک عارضه جانبی نامطلوب این پاسخ ایمنی باشکوه است.

نبایدهای دوران قاعدگی

مهم است که با بدن خود به خوبی رفتار کنید و به طور منظم بهداشت مناسب را رعایت کنید، به خصوص زمانی که در دوران قاعدگی قرار دارید. خوشبختانه، بسیاری از ما به اندازه کافی خوش شانس هستیم که به آب تمیز و طیف گسترده‌ای از محصولات قاعدگی مقرون به صرفه دسترسی داریم. 

  • از دستمال توالت معطر، تامپون یا پد استفاده نکنید. این‌ موارد می‌توانند برای پوست شما بسیار تحریک کننده باشند و حتی ممکن است علائمی مانند سوختگی ایجاد کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که همهٔ محصولات شما فاقد عطر هستند و حاوی مواد افزودنی مانند آلوئه ورا نیستند. برای برخی از خانم‌ها، محصولات ارگانیک ممکن است انتخاب بهتری باشد زیرا آفت کش‌ها یا سایر مواد شیمیایی را شامل نمی‌شوند.
  • تا زمانی که گرفتگی عضلات شما شدید شود منتظر مصرف دارو نباشید. اگر معمولاً از گرفتگی عضلات رنج می‌برید، بهتر است از یک روز قبل از شروع قاعدگی، از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، ایندومتاسین و (Advil) یا (Pamprin) استفاده کنید.
  • دوره‌های پریود خود را پیگیری کنید. چرخهٔ قاعدگی شما می‌تواند نشانگر ارزشمندی برای سلامت کلی شما باشد. در واقع، شرایطی از جمله دیابت، اختلال عملکرد تیروئید، بیماری سلیاک و حتی برخی سرطان‌ها می‌توانند از طریق قاعدگی نامنظم بروز کنند.
  • در شستن واژن و فرج خود بیش از حد وسواس به خرج ندهید. این می‌تواند تعادل (pH) شما را از بین ببرد و شما را در برابر عفونت‌های قارچی و واژینوز باکتریایی آسیب پذیرتر کند. اگر فکر می‌کنید مستعد ابتلا به این عفونت‌ها هستید، از یک پروبیوتیک خوراکی زنانه استفاده کنید. 
  • اجازه ندهید هوس‌ها پیروز شوند. اگر در طول دوره قاعدگی خود غذای سالم نمی‌خورید یا ورزش منظم خود را قطع نمی‌کنید، این احتمالاً منجر به نفخ بیشتر و نوسانات خلقی می‌شود.

رابطهٔ جنسی در دوران پریود

رابطهٔ جنسی در دوران پریود

داشتن رابطه جنسی در طول دوران قاعدگی از نظر اکثر علما حرام است. اما ممکن است گاهی زنان متوجه پریود نشوند و بعد از رابطهٔ جنسی متوجه شوند که باید کفاره دهند. داشتن رابطهٔ جنسی در طول قاعدگی ممکن است با ایجاد عوارضی برای بدن همراه باشد اما در مقابل نیز چند جنبه مثبت دارد که به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

تسکین گرفتگی عضلات

ارگاسم ممکن است دردهای قاعدگی را تسکین دهد. دردهای قاعدگی نتیجهٔ انقباض رحم شما برای آزاد کردن پوشش آن است. زمانی که به ارگاسم می‌رسید، ماهیچه‌های رحم نیز منقبض شده سپس آزاد می‌شوند. این رهاسازی باید مقداری از گرفتگی‌های پریود را تسکین دهد.

رابطه جنسی همچنین باعث ترشح مواد شیمیایی به نام اندورفین می‌شود که به شما احساس خوبی می‌دهد. به علاوه، انجام فعالیت جنسی ذهن شما را به خود مشغول می‌کند که ممکن است به رفع ناراحتی قاعدگی شما کمک کند.

دوره‌های کوتاه‌تر

داشتن رابطۀ جنسی ممکن است دوره خونریزی شما را کوتاه‌تر کند. انقباضات عضلانی در حین ارگاسم، محتویات رحم را سریع‌تر خارج می‌کند. همین امر می‌تواند منجر به ایجاد دوره‌های کوتاه‌تر شود.

افزایش میل جنسی

میل جنسی شما در طول چرخهٔ قاعدگی به لطف نوسانات هورمونی تغییر می‌کند. در حالی که بسیاری از خانم‌ها می‌گویند میل جنسی آنها در طول تخمک گذاری، که حدود ۲ هفته قبل از پریود است افزایش می‌یابد، برخی دیگر گزارش می‌دهند که در طول دورهٔ قاعدگی خود افزایش میل جنسی را احساس می‌کنند.

ممکن است حملات میگرن را تسکین دهد

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۷، حدود نیمی از زنان مبتلا به میگرن در طول دوره قاعدگی خود دچار حملات میگرنی می‌شوند.

اگرچه اکثر افراد مبتلا به میگرن قاعدگی، در طول حملات خود از رابطه جنسی اجتناب می‌کنند، اما یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که بسیاری از کسانی که رابطه جنسی دارند می‌گویند که این رابطه تا حدی یا به طور کامل حملات آنها را تسکین می‌دهد.

عوارض جانبی رابطهٔ جنسی در دوران پریود

بزرگ‌ترین نقطه ضعف رابطهٔ جنسی در دوران قاعدگی حس ناخوشایند و نامطلوب آن است. خون می‌تواند روی شما، شریک زندگی‌تان و ملحفه‌ها ریخته شود به خصوص اگر جریان خونریزی شدید داشته باشید. جدای از کثیف شدن تخت، خونریزی ممکن است باعث شود احساس خودآگاهی کنید. اضطراب ناشی از ایجاد آشفتگی می‌تواند تا حدودی یا به طور کامل، لذت جنسی را از بین ببرد.

یکی دیگر از نگرانی‌های بسیار مهم مربوط به برقراری رابطهٔ جنسی در طول قاعدگی، خطر انتقال عفونت‌های مقاربتی (STI) مانند هپاتیت است. این ویروس در خون زندگی می‌کند و ممکن است از طریق تماس با خون قاعدگی آلوده، منتقل شود.

به این ترتيب استفاده از کاندوم در هر بار رابطهٔ جنسی می‌تواند خطر انتقال و ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را کاهش دهد.

چه زمانی بابت پریود باید به دکتر مراجعه کنیم؟

چه زمانی بابت پریود باید به دکتر مراجعه کنیم؟

اگر قاعدگی‌های شما نامنظم به نظر می‌رسد، یا پریودتان را از دست داده‌اید، اما می‌دانید باردار نیستید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کنید، زیرا دلایل و شرایط زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث این مشکل شوند.

پزشک شما می‌تواند به درستی دلیل تأخیر یا عقب افتادن پریود شما را تشخیص دهد و گزینه‌های درمانی شما را مورد بحث قرار دهد. اگر می‌توانید، تغییرات چرخهٔ خود و همچنین سایر تغییرات سلامتی را ثبت کنید. این به متخصص زنان در تشخیص کمک می‌کند. علائم زیر نیز مواردی هستند که در صورت مشاهده لازم است بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

  • خونریزی شدید غیرعادی
  • خونریزی بعد از اینکه وارد یائسگی شده‌اید و حداقل برای یک سال پریود نشده‌اید. 

نحوۀ رخ دادن پریود در زنان

  • پریود چیست؟ پریود در ۳ تا ۷ روز اول قاعدگی رخ می‌دهد. این دوره با خونریزی همراه است. علت اصلی آن ریزش دیواره رحم و خروج این زوائد از راه واژن به بیرون بدن است.
  • تغییراتی که در بدن هنگام پریود شدن رخ می‌دهند، به دلیل تغییر در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند.
  • حساس و دردناک بودن سینه‌ها، ظاهر شدن جوش و آکنه، بد خوابی، درد شکم و کمر، درد عضلات و مفاصل، سردرد و تورم تغییرات جسمانی در زمان پریود شدن هستند.
  • اهمیت رابطۀ جنسی در دورۀ خونریزی پریود بر کسی پوشیده نیست. کاهش دردهای قاعدگی، کم شدن میگرن‌ مربوط قاعدگی و تنظیم تمایل جنسی از مزایای آن هستند. البته نباید فراموش کرد که برقراری رابطۀ جنسی در زمان پریود، از نظر اسلام حرام است.
  • شما برای مطالعۀ مطالب مفید بیشتر دربارۀ پریود، بارداری و یائسگی، می‌توانید اپلیکیشن هرلایف را نصب کنید. علاوه بر این، امکان استفاده از خدمات هرلایف برای شما وجود دارد.

پرسش‌های پرتکرار

دخترها در چه سنی پریود می‌شوند؟

میانگین سنی پریود در دختران ۱۲ سال است و می‌توان گفت اکثر دخترها در سن ۱۰ تا ۱۶ سالگی اولین قاعدگی خود را تجربه می‌کنند.

طول دوره قاعدگی چند روز است؟

طول دوره قاعدگی حدوداً بین ۲ تا ۷ روز است و یک خانم در این مدت تقریباً ۲۰ تا  ۹۰ میلی متر خون از دست می‌دهد.

آیا برقراری رابطهٔ جنسی در دوران پریود خطرناک است؟

برقراری رابطهٔ جنسی از نظر علما حرام است اما گاهی اوقات ممکن است خانمی متوجه پریود خود نشود که باید کفاره بدهد. برقراری رابطه در این دوران با مزیت‌ها و معایبی همراه است.