همه چیز درباره‌ی نوار بهداشتی


همه چیز درباره‌ نوار بهداشتی

پد یا نوار بهداشتی یکی از محصولات بهداشتی است که ما خانم‌ها در زمان پریود از آن استفاده‌ می‌کنیم، در مورد استفاده از نوار بهداشتی نکاتی وجود دارد که هر خانم لازم است از آن‌ها اطلاع داشته باشد، نظیر انواع محصولات بهداشتی، نحوه استفاده و… ما در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم.

محصولات بهداشتی پریود

وقتی پریود می‌شوید، باید از چیزی برای جذب خون پریود استفاده کنید. تعداد زیادی از محصولات متنوع وجود دارد. ممکن است برای یافتن آنچه برای شما مناسب است، نیاز باشد برخی از آن‌ها را امتحان کنید.

اکثر  خانم‌ها از موارد زیر یا بیشتر استفاده می‌کنند:

  • پد بهداشتی (یا نوار بهداشتی)
  • تامپون
  • کاپ قاعدگی (فنجان پریود)

هرلایف، اپ جامع سلامت بانوان

  • تقویم پیش بینی و محاسبۀ قاعدگی و تخمک گذاری
  • امکان اضافه کردن «همراه» برای درک بیشتر از حال و روز شما
  • مشاورۀ آنلاین با پزشک‌های متخصص در دسته بندی‌های متنوع
  • مشاهدۀ رشته استوری‌های سفارشی متناسب با علائم روز شما
  • اشتراک گذاری تجربیات و خواندن تجربۀ دیگران

نوار بهداشتی

نوار بهداشتی

نوار بهداشتی که به عنوان پد بهداشتی نیز شناخته می‌شود مستطیل‌هایی از مواد جاذب هستند که به داخل لباس زیر متصل شده و خون پریود را در خود جذب می‎کنند.
برخی از پدها دارای تکه اضافی در کناره‌ها هستند که به آن “بال” گفته می‌شود، روی لبه‌های لباس زیر شما تا می‌شود تا با نگه داشتن پد در جای خود و جلوگیری از نشت کمک کند.

اگر بار اول است که از پد بهداشتی استفاده می‌کنید لازم است که بگوییم که پد (نوار بهداشتی) را از قسمت چسب‌دار به لباس زیر خود بچسبانید و سمت پنبه‌ای آن به طرف بدنتان باشد.
انواع پد بهداشتی وجود دارد، از جمله:

  • بلند
  • معطر
  • ماکسی
  • مینی (اندازه کوچک)
  • بال دار
  • ساده (بدون بال)

برخی از خانم‌ها در روزهای پریود، خونریزی شدیدتری دارند و برخی دیگر خونریزی کمتری دارند. برخی نیز در روزهای مختلف خونریزی سبک و یا سنگین‌تری دارند. پدها می‌توانند بر اساس اندازه یا میزان جذب متفاوت باشند.
شما می‌توانید بر حسب نیاز خود، یک پد بهداشتی را پیدا کنید که میزانی بزرگ باشد تا نگران نشتی آن نباشید و یا آن‌قدر کوچک باشد که آن را حس نکنید. ممکن است کمی آزمون و خطا نیاز باشد تا پد مناسب برای روزهای مختلف خود را پیدا کنید.
برخی از پدها معطر و یا دارای نرم‌کننده همراه با رایحه هستند. اما این‌ نوع پدها می‌توانند واژن را تحریک کرده یا در برخی از بانوان واکنش آلرژیک ایجاد کنند.

دو نوع پد وجود دارد که کار یکسانی را انجام می‌دهند اما کمی متفاوت استفاده می‌شوند:

  • پدهای یک‌بار مصرف
  • پدهای قابل استفاده مجدد

پد یک‌بار مصرف

اکثر پدها دارای نوار چسبنده‌ای در قسمت پایین هستند. نوار کاغذی را که چسب را پوشانده است جدا کرده و پد را روی فاق زیر لباس زیر بچسبانید. اگر پد بال دارد، آن‌ها را در قسمت پایین فاق شورت بچسبانید. برای برداشتن پد، آن را از لباس زیر جدا کرده و در دستمال توالت بپیچید.

بهتر است پدهای استفاده شده را سطل زباله یا در جعبه مخصوص دفع که در اکثر سرویس‌های بهداشتی وجود دارد، قرار دهید. سعی نکنید یک پد را در توالت بریزید زیرا این‌کار بهداشتی نیست و توالت به احتمال زیاد مسدود می‌شود.

پدهای قابل استفاده مجدد

پدهای قابل استفاده مجدد

این پدها بعد از هر بار پوشیدن شسته می‌شوند. پدهای قابل تجزیه شبیه بالشتک‌هایی هستند که روی لباس زیر (شورت) می‌چسبند. یکی از دلایل استفاده از این مدل پدها سازگار بودن با محیط زیست است همچنین با استفاده از این نوع پدها در هزینه صرفه جویی خواهید کرد. معمولا از فروشگاه‌های محصولات بهداشتی و داروخانه‌ها می‌توانید پدهای قابل شستشو را تهیه کنید.

انتخاب نوع مناسب نوار بهداشتی

نوارهای بهداشتی طوری طراحی شده‌اند که مقدار مناسبی مایع را در خود نگه می‌دارند. یک نوار بهداشتی معمولی حدود ۵ میلی لیتر خون یا تقریبا یک قاشق چای خوری خون در خود نگه می‎دارد. این مقدار کمی به نظر می‌رسد، این‌طور نیست؟ با این حال، در نظر داشته باشید که به طور متوسط فقط ۱۰ تا ۳۰ میلی لیتر مایع در طول روزهای پریود خونریزی می‌کنید. بنابراین دفع ۵ میلی لیتر خون مقدار قابل توجهی از کل مایع پریود است که به طور متوسط در طول پریود از بدن دفع می‌شود.

نوارهای بهداشتی دارای اشکال و اندازه‌های مختلف هستند. اینکه از چه نوع نوار بهداشتی استفاده می‌کنید، به ترجیح شخصی بستگی دارد.

پدهای بهداشتی Ultra به دلیل مشبک بودن لایه رویی آن‌ها احساس خیسی را منتقل نمی‌کنند.

هنگامی که پریود می‌شوید، باید به این اطمینان برسید که نوار بهداشتی شما جذب قابل اطمینان و بدون نشت را برای شما فراهم می‌کند.
راحتی از اهمیت بالایی برخوردار است، مطمئن شوید که پد راحت است و هیچ گونه خارش یا سوزش برای شما ایجاد نمی‌کند. هنگام انتخاب نوار بهداشتی در میان انواع پد بهداشتی به سه نکته مهم توجه کنید:

جذب خوب

یکی از مهم‌ترین عناصر یک نوار بهداشتی خوب، توانایی جذب حجم زیادی از خون در مدت زمان کوتاه است. خون جذب شده نیز باید در هسته مرکزی قفل شود و در صورت فشار به پد (به عنوان مثال هنگام نشستن) احتمال برگشت جریان خون وجود نداشته باشد.

یکی از راه‌های تشخیص میزان جذب خون، مشاهده رنگ خون در سطح پد بهداشتی است. هر چه رنگ روشن‌تر یا تازه‌تر باشد، خون به سطح نزدیک‌تر است که به طور بالقوه منجر به برگشت و رطوبت می‌شود. برعکس، اگر رنگ قرمز تیره‌تر به نظر می‌رسد، این بدان معناست که خون به طور مؤثر جذب شده است به طوری که شما احساس خشکی می‌کنید و می‌توانید بدون نگرانی از هر گونه نشتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهید!

طول و جریان

معمولا ترشحات خون در ابتدای پریود شدیدتر است، بنابراین انتخاب پدی که بتواند به سرعت و به طور مؤثر جریان خون را جذب کند ضروری است. برخی نوارهای بهداشتی به عنوان روز یا شب طبقه‌بندی می‌شوند که پدهای روز کوتاه‌تر (از ۱۷ سانتی‌متر تا ۲۵ سانتی‌متر) و نوارهای شب تا ۳۵ سانتی‌متر یا بیشتر افزایش می‌یابد. هرچه پد بلندتر باشد، خون بیشتری را می‌تواند جذب کند.
پد بهداشتی شب نیز دارای ویژگی‌های اضافی مانند محافظ لگن وسیع هستند تا به طور مؤثر از نشتی پشت، هنگام دراز کشیدن جلوگیری کند. برخی از پدها نیز دارای دسته‌های جانبی هستند تا متناسب با خطوط بدن شما باشند. این طراحی برای جلوگیری از نشت جانبی در طول شب است.

راحتی مواد

نوارهای بهداشتی از جنس پنبه یا پلاستیک هستند. پوست هر فرد متفاوت است، بنابراین سطوح راحتی با مواد خاص نیز متفاوت است. برخی از خانم‌ها جنس نرم را ترجیح می‌دهند در حالی که برخی دیگر ممکن است یک لایه مشبک را ترجیح دهند. نوع مواد نیز بر تنفس آن تاثیر می‌گذارد. تماس مداوم پوست با نوار بهداشتی می‌تواند باعث ایجاد حساسیت شود. یک تصور غلط رایج در بین زنان این است که داشتن بثورات (بثورات پوستی ، ناحیه ای از پوست است که متورم، ملتهب و یا تحریک شده است) در ناحیه تناسلی خود چیزی است که همه زنان باید در طول پریود خود تجربه کنند. حقیقت این است که این مشکل به سادگی با تغییر نوارهای بهداشتی از نوع پنبه برطرف می‌شود!

چگونه از پد بهداشتی استفاده می‌کنید؟

انتخاب نوع مناسب نوار بهداشتی

تعداد نوار بهداشتی مورد نیاز روزانه با یک تخمین بسیار تقریبی چهار یا پنج پد خواهد بود، با این فرض که شما حداقل ۷ ساعت توصیه شده در شب را بخوابید.
این عوامل را در نظر داشته باشید که ممکن است شما را مجبور به استفاده بیشتر کند:

  • ورزش
  • عرق می‌تواند همه چیز را مرطوب‌تر و بدبو کند.
  • هوای گرم (رطوبت زیاد در این شرایط خوب نیست و هرچه گرم‌تر باشد، رطوبت بیشتری را می‌توان انتظار داشت).

بسته به برنامه‌ای که برای روز دارید، تعویض پد اضافی قبل از بیرون رفتن ممکن است ایده خوبی باشد حتی اگر پد شما هنوز نسبتا خشک باشد. معمولا یکی دو روز اول خونریزی پریود سنگین‌تر است، بنابراین احتمالا در این روزها باید بیشتر پد خود را تعویض کنید.

پدها باید هر ۳ تا ۴ ساعت یک‌بار تعویض شوند، حتی اگر خونریزی متوسط و کمی دارید. تعویض منظم نوار بهداشتی از تجمع باکتری‌ها جلوگیری کرده و بو را متوقف می‌کند. اگر جریان سنگین‌تری دارید، ممکن است لازم باشد بیشتر پدها را عوض کنید تا مطمئن شوید که خون نشت نمی‌کند.

آیا نوارهای بهداشتی قابل بازیافت هستند؟

نوار بهداشتی قابل بازیافت است؟

نوار بهداشتی قابل بازیافت نیست، به دو دلیل نمی‌توان نوار بهداشتی را بازیافت کرد: دلایل بهداشتی و مواد اولیه.

دلیل بهداشتی

نوارهای بهداشتی برای مدیریت و مهار جریان خون از واژن استفاده می‌شود. همه نوارهای بهداشتی استفاده شده با خون و بافت تماس داشته‌اند و مانند هر چیز دیگری که با خون، بافت یا مایع بدن تماس داشته باشد، آن‌ها بازیافت نمی‌شوند.

حتی اگر قابل بازیافت باشند، به دلیل خطر انتقال عفونت‌ها به دلیل تماس مواد قابل بازیافت با مایع بدن، بافت و خون، بازیافت نخواهند شد.

مواد اولیه

نوارهای بهداشتی با موادی ساخته نشده‌اند که قابل بازیافت باشند. بسیاری از آن‌ها با مواد پلاستیکی نازک پوشانده شده‌اند تا مؤثر واقع شوند و این مواد قابل بازیافت نیستند. حتی اگر هم بودند باز به دلایل بهداشتی قابل بازیافت نبودند.

آیا نوارهای بهداشتی تجزیه پذیر هستند؟

بیشتر مواقع، پس از استفاده از نوارهای بهداشتی، کاری که انجام می‌دهید این است که آن‌ها را دور بریزید و در محل دفع زباله می‌اندازید.
این که آیا در محل دفن زباله تجزیه می‌شوند یا نه، برای بسیاری از مردم روشن نیست و به همین دلیل است که ما این وضعیت را در نظر می‌گیریم. آیا نوارهای بهداشتی زیست تخریب پذیر هستند؟

به طور کلی نوارهای بهداشتی زیست تخریب پذیر هستند، اما زمان بسیار زیادی طول می‌کشد. به طور متوسط، نوارهای بهداشتی قبل از تجزیه زیستی به حدود ۸۰۰ سال زمان نیاز دارند.
بدون شک، این یک چالش بزرگ برای محیط زیست محسوب می‌شود، زیرا ممکن است قبل از تجزیه کامل زیست محیطی موارد مختلف برای نوار بهداشتی اتفاق بیفتد. به عنوان مثال، آن‌ها با سیل به دریا وارد می‌شوند. این اتفاق ممکن است آب‌ها و موجودات زنده موجود در آن را آلوده کند. حتی وقتی در محل دفن زباله باقی می‌مانند، باز هم برای محیط زیست مضر هستند. بنابراین، می‌بینید که نوارهای بهداشتی به همان اندازه که خوب هستند، می‌توانند برای محیط زیست مشکل ایجاد کنند.

آیا می‌توانید نوار بهداشتی استفاده شده را بسوزانید؟

سوزاندن وسایل همیشه راهی برای دور ریختن زباله‌ها بوده است. وقتی زباله‌ها را می‌سوزانید، آن‌ها را نابود می‌کنید یا کاری بی‌فایده می‌کنید؟
از آنجا که موظف به دور انداختن نوارهای بهداشتی خود هستید، شما حق دارید بدانید که آیا می‌توانید نوار بهداشتی استفاده شده را بسوزانید یا خیر؟

پاسخ مثبت است. شما می‌توانید نوارهای بهداشتی را بسوزانید، اما شرایط زیادی را باید رعایت کنید. شما با سوزاندن زباله‌ها هرچند اندک، در گرم شدن کره زمین، که نگرانی بزرگی برای محیط زیست است، مشارکت می‌کنید. همچنین، ممکن است نوارهای بهداشتی شما با ژل جاذب لایه بندی شده باشد که به خوبی به دمای گرم پاسخ نمی‌دهد. از آنجا که نمی‌توانید قبل از سوزاندن این ژل‌ها را جدا کنید، باید کل نوارهای بهداشتی را بسوزانید. هنگامی که این کار را انجام می‌دهید، ژل می‌تواند باعث انتشار برخی از گازهای سمی به محیط شود.

گذشته از این، سوزاندن زباله روی خاک تاثیر می‌گذارد، زیرا می‌تواند باعث از بین رفتن مواد مغذی خاک و جلوگیری از رشد بیشتر گیاهان شود. بنابراین، ما توصیه می‌کنیم که از سوزاندن نوار بهداشتی خودداری کنید.

چگونه می‌توانید نوار بهداشتی را دور بیندازید؟

از آنجا که دور انداختن نوارهای بهداشتی مستلزم این است که شما این کار را به درستی انجام دهید، مهم است که بدانید چگونه این کار را انجام دهید.
پس از استفاده از نوار بهداشتی، یک کیسه کاغذی تهیه کرده و داخل آن قرار دهید. می‌توانید کیسه‌ را ببندید و یا بچسبانید تا از ریزش نوارهای بهداشتی استفاده شده در حین دور انداختن آن‌ها یا انتقال آن‌ها به محل دفن زباله جلوگیری کنید. هدف از انجام این کار این است که با بی‌دقتی دور انداختن نوارهای بهداشتی خود، هیچ خطری برای سلامتی شما ایجاد نشود.
اگر این کار را انجام دهید، می‌توانید مطمئن باشید که نوارهای بهداشتی خود را به درستی دفع کرده و به محیط زیست کمک می‌کنید.