هرلایف بلاگ چرخه قاعدگی پریود کدام رنگ خون پریود خطرناک است؟ + لکه های قهوه‌ای

کدام رنگ خون پریود خطرناک است؟ + لکه های قهوه‌ای


رنگ خون پریود

انواع رنگ خون  پریود نشانه چیست؟ کدام رنگ خون پریود خطرناک‌تر است؟ رنگ خون پریود در دوره‌های مختلف قاعدگی ممکن است تغییر کند که گاهی اوقات می‌تواند نشان دهنده بروز یک بیماری در خانم باشد. همیشه تغییرات رنگ خون پریود خطرناک نیست و دلیلی برای نگرانی نیست. اما پیگیری تغییرات همواره به خانم کمک می‌کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشد. بنابراین هر خانم لازم است با شناخت رنگ خون طبیعی و تمایز آن با رنگ خون‌های غیرعادی، از سلامت بدن خود اطمینان حاصل کند. در این مطلب از هرلایف همراه ما باشید تا با انواع رنگ خون در دوران پریود و دلایل آن‌ها بیشتر آشنا شویم.

انواع رنگ خون پریودی

خانم‌های جوان به ویژه دخترانی که به تازگی دوره قاعدگی را شروع کرده‌اند، غالباً نگران عوض شدن رنگ خون پریود در خود هستند. در چنین شرایطی آن‌ها ممکن است با دیدن هر تغییر رنگی، دچار تشویش و اضطراب شوند که به عنوان مثال رنگ آن قهوه‌ای باشد خوب است یا قرمز بهتر است؟! قبل از اینکه به بررسی این سؤال بپردازیم که کدام رنگ خون پریود غیرعادی است، بهتر است ابتدا با انواع رنگ پریود در این دوره آشنا شوید. می‌توان گفت رنگ خون در دوران قاعدگی یکی از مسائلی است که خانم‌ها نباید از کنار آن بی تفاوت عبور کنند.

لازم به ذکر است خون پریود حتی در یک چرخه قاعدگی نیز یک رنگ نیست و ممکن است در روزهای اول با قرمز آغاز شود و در پایان چرخه به رنگ قهوه‌ای در‌آید. بر این اساس با شناخت انواع رنگ خون پریود، در مواردی که این تغییرات به صورت واضح و قابل توجه متفاوت از قبل به نظر برسند، می‌توان شرایط را از نظر بروز بیماری، مورد بررسی بیشتر قرار داد.

رنگ قرمز روشن

رنگ قرمز روشن پریود

رنگ قرمز روشن پریود، نمایانگر تازه بودن آن است. به این معنی که تازه از رحم خارج شده است. چنین خونی غالباً در روزهای اول پریودی دیده می‌شود که خروج آن با شروع درد کمر و شکم است. از این رو می‌توان گفت دیدن خون قرمز روشن کاملاً نرمال است و نباید از این بابت نگرانی داشت.

البته دیدن خون قرمز روشن تنها مربوط به پریودی نیست. این خون در روزهای اول بعد از زایمان و بعد از بیرون آمدن جنین هم به صورت لوچیا یا همان ترشحات قرمز تیره یا قهوه‌ای واژن که پس از زایمان دیده می‌شود. از این طریق لخته و بافت اضافی از رحم دفع می‌شود. مدت زمان لوچیا در افراد مختلف متفاوت است اما به طور معمول در چند ماه اول پس از زایمان، از بین خواهد رفت. خانم‌هایی که بعد از زایمان خونریزی‌های بسیار شدیدی دارند که موجب کثیف شدن لباس زیر و عدم انجام کارهای شخصی آن‌ها می‌شود، لازم است در اولین فرصت تحت درمان قرار بگیرند.

از طرفی خونریزی قرمز روشن، به ندرت می‌تواند از نشانه‌های سرطان دهانه رحم باشد. از شایع‌ترین علائم سرطان رحم در بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • پریودهای سنگین
  • دوره‌های قاعدگی طولانی
  • خونریزی بعد از رابطه جنسی
  • ترشحات بد بو از واژن
  • درد در ناحیه کمر، لگن و پاها
  • از دست دادن اشتها
  • کاهش وزن بدون دلیل

پریود قرمز تیره متمایل به قهوه‌ای

خون قرمز تیره متمایل به قهوه‌ای نیز همانند خون سیاه، نشانگر اکسید شدن آن در رحم است. البته این رنگ خون که در ابتدا یا انتهای طول دوره قاعدگی ظاهر می‌شود، به اندازه خون سیاه اکسید نشده است و می‌تواند در سایه‌های مختلفی ظاهر شود.

خون قهوه‌ای گاهی اوقات نیز می‌تواند از نشانه‌های اولیه بارداری باشد که در اصطلاح، پزشکان به آن خونریزی لانه گزینی می‌گویند. از طرفی ترشحات قهوه‌ای نیز همچنین در اوایل بارداری می‌تواند نشان دهنده سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم باشد که نباید با خونریزی پریودی اشتباه گرفته شود.

در مواردی هم خون قرمز تیره می‌تواند به خاطر عدم تعادل هورمون پروژسترون و استروژن یا نشانه‌ای از وجود فیبروم رحمی باشد. در این صورت لازم است از نظر اختلالات هورمونی و همچنین سلامت رحم مورد بررسی قرار بگیرید.

رنگ صورتی

دیدن خون پریودی به این شکل، اتفاق جدیدی نیست و خبر از آغاز یا پایان قاعدگی می‌دهد. در واقع هنگامی که خون پریودی با مایع داخل رحم مخلوط می‌شود، خونریزی صورتی یا لکه بینی رخ می‌دهد. استفاده از قرص‌های ضد بارداری هورمونی نیز می‌توانند با کاهش سطح استروژن در بدن، موجب روشن‌تر شدن رنگ خون پریود شوند. کاهش هورمون استروژن منجر به بروز پریودهای نامنظم، نارسایی زودرس تخمدان و ناباروری می‌شود.

 رنگ نارنجی

این رنگ خون غیرعادی است و در صورت مشاهده، لازم است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید. در واقع چنین خونی به دلیل وجود عفونت باکتریایی در واژن است. بنابراین اگر با نشانه‌های دیگری همچون خارش یا استشمام بوی بد از واژن همراه است، باید در اولین فرصت برای درمان و رفع آن اقدام کنید. برای درمان عفونت و رفع مشکل، مصرف داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک کمک کننده خواهند بود.

پریود خاکستری

این رنگ خونریزی پریود عادی نیست و علت آن باید توسط پزشک متخصص بررسی و مشخص شود. در حقیقت، خروج چنین ترشحات معمولاً نشانه واژینوز باکتریایی هستند که به دلیل عدم تعادل بین باکتری‌های مفید و مضر در واژن رخ می‌دهند. از دیگر نشانه‌های واژینوز باکتریایی می‌توان به خارش در داخل و اطراف واژن، بوی بد واژن مانند بوی ماهی و احساس سوزش یا درد هنگام دفع ادرار اشاره کرد.

بر این اساس افراد با علائم واژینوز باکتریایی لازم است به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کنند. به طور معمول برای درمان آن از آنتی بیوتیک استفاده می‌شود.

خون قرمز تیره یا قهوه‌ای رنگ

این نوع خون ممکن است نشانگر وجود خون قدیمی باشد که در رحم جمع شده است. این رنگ خون پریود معمولاً در آغاز یا پایان دوره پریودی ظاهر می‌شود و به عنوان نشانه طبیعی و عادی محسوب می‌شود.

پریود قهوه‌ای در روز اول

پریود قهوه‌ای در روز اول

 خون پریودی با رنگ قهوه‌ای در روز اول به این دلیل است که خون در رحم شما مانده و اکسید شده است. اما اگر این وضعیت بیش از یک روز ادامه داشته باشد،

لکه‌ بینی قهوه‌ای در بارداری

لکه‌ بینی با رنگ قهوه‌ای در دوره بارداری جزء علائم اولیه بارداری است. این خون که به خون لانه گزینی نیز معروف است، معمولا ۱۰ تا ۱۴ روز پس از لقاح دیده می‌شود. در برخی موارد نیز خونریزی قهوه‌ای ممکن است نشان از سقط جنین باشد. بنابراین اگر خونریزی غیر عادی بود حتماً به پزشک مراجعه کنید.

خون سیاه

دیده شدن خون پریود به رنگ سیاه در آغاز یا پایان قاعدگی فرد ظاهر می‌شود. گاهی اوقات افراد به ویژه دختران جوان با دیدن خون سیاه در لباس زیر خود، دچار ترس و تشویش می‌شوند. در صورتی که تیره بودن آن، نشان از اکسید شدن و طولانی شدن مدت زمان خروج خون از رحم است. گاهی اوقات حتی ممکن است در طول دوران قاعدگی دانه‌های لخته به رنگ سیاه یا قهوه‌ای را در خون ببینید که آن هم طبیعی است.

خون سیاه گاهی اوقات می‌تواند نشان دهنده انسداد داخل واژن باشد. از علائم دیگر انسداد واژن که در شرایط همراه شدن با خون سیاه نیاز به پیگیری‌های بیشتر دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ترشحات بد بو
  • تب
  • ایجاد مشکل در ادرار کردن
  • خارش یا تورم در داخل یا اطراف واژن

کدام رنگ خون پریود خطرناک است؟

به طور کلی رنگ خون پریود به صورت طبیعی قرمز، قهوه‌ای و در مواردی سیاه است. بنابراین بر اساس آنچه که گفته شد، خون نارنجی و خاکستری، غیرعادی است و خبر از وجود عفونت در رحم خواهد بود. از این رو در صورت بروز این اتفاق پس از مشاهده، لازم است فرد جهت بررسی‌های تکمیلی و تشخیص دکتر، به متخصص زنان مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهد.

مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان زنان و زایمان

لکه های قهوه ای رنگ قبل از پریودی نشانه چیست؟

در روزهای اول دوران پریودی یا قبل از آن، خونریزی ممکن است با لکه‌های قهوه‌ای شروع شود. این مسئله جای نگرانی ندارد چرا که اتفاق خاصی نیفتاده است و لکه‌های قهوه‌ای ممکن است به دلیل ماندن طولانی مدت خون در رحم باشد که باعث اکسید آن شده است. در واقع خون قاعدگی از قبل تا شروع قاعدگی در رحم مانده است و این یک امر عادی است که در روزهای اول، رنگ آن تیره و قهوه‌ای باشد.

پریود صورتی رنگ نشانه چیست؟

بر اساس آنچه که در قسمت انواع رنگ خون پریود گفته شد، در اکثر مواقع، دیدن این رنگ، مسئله خاصی نیست و ترکیب شدن خون پریود با ترشحات داخلی رحم سبب آن شده است. البته گاهی اوقات نیز می‌تواند از یک اختلال هورمونی ناشی شود. بنابراین بهتر است توسط پزشک بررسی‌های لازم صورت بگیرد. چرا که این خون در مواردی بر اثر خراش در واژن حین برقراری رابطه جنسی ایجاد خواهد شد که بر اثر ترکیب شدن با ترشحات واژن به این شکل دیده شده است. این مدل خون در مواردی هم به صورت لکه در سیکل قاعدگی مشاهده می‌شود. البته دلایلی همچون کم خونی، کاهش وزن یا داشتن رژیم بد غذایی می‌توانند بر کمرنگ شدن خون پریودی تأثیرگذار باشند.

همچنین ترشحات صورتی رنگی که حاوی بافت در دوران بارداری بوده و با گرفتگی عضلات همراه هستند، ممکن است از علائم سقط جنین باشند. بنابراین نباید با پریود اشتباه گرفته شوند. زیرا زنان بارداری که دچار خونریزی واژینال می‌شوند، برای حفظ سلامت خود و جنین باید هرچه زودتر به متخصص زنان مراجعه کنند.

آیا تفاوت رنگ خون پریود در ابتدا و انتهای آن طبیعی است؟

متفاوت بودن رنگ خون پریود در ابتدا و انتهای یک دوره قاعدگی معمولاً طبیعی است. در ابتدای دوره پریود، خون ممکن است رنگ روشن‌تر و شفاف‌تر باشد، زیرا به سرعت از بدن خارج می‌شود. اما در انتهای دوره، رنگ خون ممکن است تیره‌تر شود، زیرا زمان بیشتری در رحم  مانده است. این تغییرات رنگی معمولاً نشانه‌ای از طبیعی بودن فرآیند پریودی است. اگر این تغییرات با علائم نگران‌ کننده همراه نباشند، معمولاً جای نگرانی نیست. اما اگر شما نگران هستید یا هرگونه تغییر عجیب دیگری در سلامت خود مشاهده می‌کنید، بهتر است با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

قرص اورژانسی و رنگ خون پریودی

استفاده از قرص‌های ضد بارداری می‌تواند روند خونریزی پریودی را تغییر دهد و باعث تغییر در رنگ خون شود. این تغییرات عموماً شامل روشن شدن یا افزایش شدت خونریزی هستند. افزایش سطح هورمون پروژسترون حاصل از مصرف قرص اورژانسی، بدن را تحریک می‌کند تا پوشش داخلی رحم را از بین ببرد. هنگامی که این پوشش از بین می‌رود، لکه‌ بینی یا خونریزی اتفاق می‌افتد و لکه‌ بینی نشانه قاعدگی نیست.

چسبندگی یا کشدار بودن خون پریود

ممکن است در طول زمان عادت ماهانه خود با حالتی از خونریزی که به صورت چسبناک یا کشدار است مواجه شده باشید، اما سوال این است که به جز اینکه کدام رنگ خون پریود خطرناک‌تر است، آیا حالت‌های آن نیز نشان‌ دهنده مشکل خاصی است؟

وجود ماده ضد انعقاد

این ماده برای جلوگیری از لخته شدن خون در بدن تولید می شود و به طور معمول ممکن است در خون قاعدگی دیده شود.

ترشحات دهانه رحم

ترکیب خون پریود با ترشحات دهانه رحم در زمان خارج شدن، باعث چسبندگی آن می‌شود. علت وجود این ترشحات به دلایل مختلفی همچون جلوگیری از عفونت است.

چه عواملی بر تغییر رنگ پریود تاثیر دارند؟

رنگ و بافت خون پریود از ماهی به ماه دیگر یا حتی در طی یک دوره نیز فرق می‌کند. تغییرات هورمونی، رژیم غذایی، سبک زندگی، سن و محیط زندگی فرد، همگی می توانند باعث تغییر در رنگ خون پریود شوند.

پریود می تواند از قرمز روشن تا قهوه‌ای تیره با توجه به تغییرات جریان متفاوت باشد. عفونت‌ها، بارداری و در موارد نادر بیماری مربوط به دهانه رحم از عوامل تغییر رنگ غیرعادی پریود یا خونریزی نامنظم در این دوران هستند. افرادی که دوره‌های غیرعادی طولانی یا سنگین را تجربه می کنند ممکن است نیاز باشد مشکل خود را با پزشک درمیان بگذارند.

  • تغییرات هورمونی: تغییرات در سطوح هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون می‌تواند رنگ خون پریود را تغییر دهد.
  • مصرف داروها: مصرف برخی داروها مانند قرص‌های ضد بارداری، قرص‌های هورمونی، یا داروهای ضد التهاب می‌تواند بر تغییر رنگ خون پریودی تاثیرگذار باشد.
  • عوامل محیطی: عواملی مانند استرس، اختلالات خواب، تغذیه نامناسب و تغییرات شدید وزن می‌توانند بر تغییر رنگ خون پریودی تاثیر گذار باشند.
  • مشکلات سلامتی: مشکلاتی مانند التهابات رحم، عفونت‌های زنانه، تخمدان پلی کیستیک و اختلالات خونریزی می‌توانند رنگ خون پریود را تغییر دهند.
  • عوامل ژنتیکی: در برخی افراد، عوامل ژنتیکی می‌توانند تاثیرگذار باشند و رنگ خون پریودی را تغییر دهند.

همه این عوامل می‌توانند باعث تغییراتی در رنگ خون پریودی شوند و در بسیاری از موارد، این تغییرات طبیعی و بی‌ خطر هستند. اما در صورتی که با عوامل دیگری مانند در

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

زمان مراجعه به پزشک در پریود غیرعادی

بنا بر موارد گفته شده، دیدن خون پریودی در رنگ‌های صورتی، قرمز روشن و قهوه‌ای کاملاً طبیعی است. در مقابل، همه زنان در صورت مشاهده رنگ خون نارنجی یا خاکستری در کنار موارد زیر بهتر است به پزشک مراجعه کنند.

  • دوره‌های طولانی بیشتر از ۷ روز
  • نیاز به تعویض پد بهداشتی یا تامپون در فاصله دو ساعت یکبار
  • گرفتگی شدید در طول سیکل قاعدگی
  • احساس سرگیجه، سبکی سر، ضعف و خستگی
  • لکه بینی و خونریزی در روزهای به جز دوران قاعدگی
  • دوره‌های کمتر از ۲۴ و بیشتر از ۳۸ روز
  • گذشتن سه ماه از آخرین دوره

جمع بندی

  • رنگ خون پریود در دوره‌های مختلف و همچنین روزهای یک چرخه ممکن است دچار تغییراتی شود.
  • این تغییر رنگ برخی مواقع، موجب ایجاد استرس و اضطراب در بعضی از خانم‌ها می‌شود. گاهی اوقات نیز ممکن است با خونریزی‌های شایع در اوایل دوران بارداری یا سقط جنین اشتباه گرفته است.
  • با اطلاع از رنگ‌های نرمال خونریزی، می‌توان اطمینان حاصل کرد که خونریزی قاعدگی شما مشکلی ندارد و هیچ گونه اتفاق خاصی نیفتاده است.
  • در صورت مشاهده خون غیرعادی بهتر است هرچه زودتر به دکتر زنان مراجعه کرده تا در صورت وجود عفونت، با مصرف دارو نسبت به رفع مشکل اقدام کرد.