هرلایف بلاگ سلامت و بیماری‌ها سلامت جسم داروها و راهکارهای درمانی قرص مارولین و پریود؛ چند روز بعد از مصرف قرص مارولین پریود میشویم؟

قرص مارولین و پریود؛ چند روز بعد از مصرف قرص مارولین پریود میشویم؟


قرص مارولین و پریود

قرص مارولین (Marvelon) یکی از داروهای هورمونی و ضد بارداری است که دوز کمی از دو هورمون جنسی زنانه یعنی استروژن و پروژسترون دارد. پس می‌توان انتظار داشت که پریود زنان بعد از مصرف این دارو، تغییراتی داشته باشد. در این مطلب از هرلایف به این سؤال می‌پردازیم که چند روز بعد از مصرف قرص مارولین پریود آغاز می‌شود.

داروی مارولین چیست؟

بهتر است پیش از آنکه تأثیر مارولین را بر فرآیند تخمک گذاری و ریزش دیواره رحم و در نهایت تأخیر در پریود نگاه کنیم، با قرص مورد نظر آشنا شویم.

مارولین یکی از قرص‌های هورمونی با دوز کم است که از دو هورمون استروژن و پروژسترون تشکیل شده است. این دارو شامل عناصر مهم فعال دزوژسترل و اتینیل استرادیول است. مواد کمکی مختلفی نیز همراه آنها هستند که در قالب قرص مارولین ۲۱ عددی و ۲۸ عددی به ایجاد تغییرات هورمونی و پیشگیری از بارداری منجر می‌شوند.

اپلیکیشن جامع پیش‌بینی پریود و مدیریت سلامت زنان هرلایف

  • تقویم پیش‌بینی و محاسبه زمان پریود؛
  • گفتگوی ناشناس و رایگان با پزشک؛
  • محتواهای سفارشی روزانه براساس وضعیت جسمی و روحی شما؛
  • امکان اضافه کردن نزدیکان در بخش همراه برای اطلاع از وضعیت چرخه قاعدگی شما.

مارولین چه تأثیری بر عملکرد اندام‌های تناسلی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، مارولین قرص‌های ۲۱ عددی و قرص‌های ۲۸ عددی دارد. مارولین ۲۸ عددی، در حقیقت ۲۱ قرص هورمونی و ۷ قرص غیر هورمونی هستند.

مصرف این داروی هورمونی روی عملکرد هیپوفیز اثر گذاشته و ترشح هورمون‌های (LH) و (FSH) از این قسمت مغز را مهار می‌کند. عدم ترشح این دو هورمون، چرخه تخمک‌ گذاری را در تخمدان‌ها عقب می‌اندازد. از طرفی، ماده موکوسی (مخاط) ترشح‌شده از دهانه رحم را ضخیم‌تر می‌کند. همین موضوع ورود اسپرم را به دهانه رحم دشوار می‌‌سازد. همزمان با این اتفاقات، قشر آندومتر هم نازک‌تر شده و اندام تناسلی برای بارداری آماده نخواهد بود. در نتیجه، رحم توانایی پذیرش جنین بارور را نخواهد داشت.

نقش مارولین در درمان سندروم پیش از قاعدگی

ارتباط قرص مارولین و پریود میان خانم‌ها موضوع مهمی به حساب می‌آید. در حقیقت مهم‌ترین نقشی که این دارو بازی می‌کند، جلوگیری از رخ دادن بارداری است. اما عموم خانم‌ها این دارو را به منظور کاهش علائم آزار دهنده سندروم پیش از قاعدگی (PMS) مصرف می‌کنند. علائمی که جسمی و روانی هستند و از آن جمله می‌توان به تغییرات خلق و خو، تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی، آب آوردن بافت‌ها یا همان اِدم، حالت تهوع، حساسیت پستان‌ها، سردرد و افزایش وزن اشاره کرد که با آغاز پریود، کاهش می‌یابند.

مارولین و دیسمنوره

مارولین و دیسمنوره

سومین نقش مهم مارولین، کاهش علائم پریود دردناک یا دیسمنوره است. در حقیقت این داروی هورمونی تا حد زیادی دردهای ناشی از پریود را کاهش می‌دهد. علت اصلی این اتفاق را می‌توان به پایدار ماندن سطح هورمون‌های جنسی در بدن هنگام پریود نسبت داد. در حقیقت، افرادی که دیسمنوره را تجربه می‌کنند با مصرف مارولین، تغییرات هورمونی شدید را نخواهند داشت و ضخامت دیواره رحم به آن اندازه نیست که هنگام ریزش، درد زیادی را تحمل کنند. در نتیجه بسیار کمتر از گذشته اذیت می‌شوند.

کاهش جوش‌های هورمونی

تأثیر دیگری که مصرف مارولین خواهد داشت، کاهش تشکیل جوش‌ها و آکنه‌هاست. جوش‌هایی که در اثر تغییرات هورمونی شکل می‌گیرند. این نقش مارولین هم با تنظیم سطح هورمون‌ها پیوند دارد.

مارولین و پریود؛ درمان اختلال‌ها

بر هم خوردن تعادل سطح هورمون پروژستروژن و کمبود آن در بدن باعث بروز اختلالات هورمونی مختلفی می‌شود که پریود را تحت الشعاع قرار می‌دهند. مصرف قرص مارولین کمبود پروژسترون بدن را رفع می‌کند. در نتیجه اختلالات هورمونی و مشکلات مرتبط با پریود رفع خواهند شد.

درمان آندومتریوز

آندومتریوز هنگامی اتفاق می‌افتد که بافت آندومتر در خارج رحم و در سایر اندام‌ها مانند لگن و شکم رشد می‌کند و هنگام پریود ملتهب شده و باعث ایجاد درد قابل‌توجهی در افراد خواهد شد. مصرف قرص مارولین مانع از رشد آندومتر و بروز دردهای شکمی شدید هنگام پریود می‌شود.

عوارض جانبی مصرف مارولین

خانم‌ها هنگامی که قرص هورمونی مارولین را مصرف می‌کنند با عوارض جانبی مختلفی مواجه می‌شوند. در این حالت گروهی از عوارض جانبی، رایج و قابل تحمل هستند. برای مثال داشتن خلق افسرده، تغییرات خلق و خو، سردرد، حالت تهوع، درد شکم، درد سینه، حساسیت پستان‌ها، افزایش وزن در گروه عوارض جانبی شایع قرار دارند. اما بعضی عوارض جانبی جدی بوده و از میان آنها می‌توانیم به لخته شدن خون (ترومبوز) و افزایش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره کنیم که بسیار نادر هستند.

آیا هنگام بارداری و شیردهی، اجازه مصرف مارولین را داریم؟

خیر؛ پیش از این توضیح دادیم که مارولین یک قرص هورمونی است. در نتیجه مصرف آن با تغییراتی در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون همراه است. بنابراین هنگامی که خانم‌ها در دوره بارداری و یا زمان شیردهی قرار دارند، نمی‌توانند داروی هورمونی مارولین را استفاده کنند.

چند روز بعد از مصرف قرص مارولین پریود می‌شویم؟

افرادی که از قرص مارولین به دلایل پزشکی و به‌علت فواید آن استفاده می‌کنند، می‌پرسند که چه مدت بعد از مصرف مارولین پریود می‌شوند. در پاسخ به این افراد می‌توان گفت مادامی که قرص مارولین منظم مصرف شود و بعد از پایان یک دوره ۲۸ روزه، دوره بعدی قرص مصرف گردد، پریود نیز عقب می‌افتد. اما اگر مصرف قرص پایان یابد، سریع پریود آغاز می‌‌‌شود.

هنگامی که خانم در دوره مصرف ۲۸ روزه قرص مارولین، هفت قرص غیرهورمونی را نیز مصرف می‌کند، ممکن است با لکه بینی مواجه شود. اما مصرف ۲۱ عدد قرص هورمونی دوره بعدی، این مشکل را رفع می‌کند. با این وجود زمانی که بخواهد مجدد پریود شود، تنها کافی است که مصرف قرص مارولین را قطع کند.

آیا برای مصرف قرص مارولین باید به پزشک مراجعه کنیم؟

قرص ال دی، مارولین و سایر قرص‌هایی که برای پیشگیری از بارداری مصرف می‌شوند، گاهی با عوارض جانبی همراه هستند. بنابراین لازم است که خانم‌ها هنگام مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنند. این موضوع به خصوص درباره افرادی صادق است که بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت، واریس، بیماری‌های قلب و عروق، بیماری کلیوی، صرع و یا میگرن دارند. آنها برای مصرف مارولین باید پیش از مصرف دارو با پزشک مصرف کنند.

به خصوص که نباید داروی مارولین را همزمان با بعضی از داروها مانند آنتی بیوتیک‌هایی از جمله تتراسایکلین و آمپی سیلین مصرف کرد. مشورت با پزشک برنامه منظم مصرف دارو را طراحی می‌کند و از بروز مشکلات جدی جلوگیری خواهد کرد.

تأثیرات مارولین بر بدن به‌طور خلاصه

  • داروی مارولین یک داروی هورمونی ضعیف و حاوی استروژن و پروژسترون است.
  • مارولین را برای پیشگیری از بارداری، عقب انداختن پریود، درمان اختلالات هورمونی و کاهش علائم دیسمنوره و همچنین کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی استفاده می‌کنند.
  • بعد از قطع کردن مصرف مارولین، پریود سریعاً آغاز می‌شود.